Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Artikelen

Duurzame bergingsrenovatie

Dionne Verstegen - 19 december 2023

De berging staat wellicht niet bovenaan het lijstje van te vervangen zaken bij een renovatie. Toch kunnen veel oude bergingen een opknapbeurt gebruiken en hierbij zou een prefab houten berging wel eens een hele mooie oplossing kunnen zijn om zo bewoners de mogelijkheid te geven hun spullen, zoals bijvoorbeeld de elektrische fiets, veilig op te slaan. De Groot Vroomshoop plaatst zo'n 7000 duurzame bergingen per jaar, zowel in renovatie als nieuwbouwprojecten.

In de jaren ‘80/’90 zijn er veel bergingen geplaatst waarvan de kwaliteit laag was of die inmiddels sterk zijn verouderd. In plaats van losse onderdelen te vervangen, bedacht De Groot Vroomshoop een systeem om op een snelle manier nieuwe prefab houten bergingen te plaatsen. “Prefab zit bij ons in de genen”, vertelt Adjunct directeur Michiel Vincent. “Wat je in de fabriek kunt maken, moet je daar maken. Je hebt hier de ideale omstandigheden en de beste middelen voor een kwalitatief goed product. Op de bouwplaats is dit een stuk complexer. Daarnaast zorgt het voor minder overlast bij bewoners, aangezien de berging direct gemonteerd kan worden op de bouwplaats.”

Naast prefab bouwt het bedrijf uit de gelijknamige plaats Vroomshoop al sinds de oprichting in 1927 bewust met hout. “De wereld een beetje mooier maken, dat is ons credo. Niet alleen door prachtige gebouwen te ontwikkelen, maar juist door dit op een duurzame wijze te doen. Daarom bouwen wij bewust met hout”, vertelt Michiel. Behalve prefab bergingen en dak- en gevelelementen ontwikkelt en realiseert De Groot Vroomshoop ook duurzame en energiezuinige houtbouwconcepten en gelijmde houtconstructies voor gebouwen.

Het veranderende klimaat daagt ons uit om innovatief te zijn.

Michiel Vincent

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

zie ook
boek
Essay, De Toekomst van de woningvoorraad Essay, De Toekomst van de woningvoorraad

De toekomst wordt bepaald door het verleden. Daarom moet je begrip hebben van wat er is gebouwd, voo...

€ 19,95
x Met het invullen van dit formulier geef je Renda en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren