Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Artikelen

CO2 reduceren? De aarde koelen bedoelen we toch?!

Casper de Schrevel - 4 oktober 2021

De wereldwijde broeikasgasuitstoot is de laatste jaren alleen maar toegenomen. Het welbekende koolstofdioxide is daarin de grootste reus, gevolgd door methaan. Vooral de toename van fossiele brandstoffen, industriƫle processen, ontbossing en slecht-bedreven landbouw dragen hier substantieel aan bij, waarbij de eerste twee goed zijn voor 65% van de CO2-uitstoot. Het IPCC stelt daarmee dat de mens de belangrijkste oorzaak is van de opwarming van de aarde.

De bouwsector is in 2020 verantwoordelijk voor bijna 40% van de totale wereldwijde CO2-uitstoot. Een recordhoogte wordt gesteld door het UN Environment Program [1]. De sector lijkt op dit moment verder weg dan ooit om klimaatverandering terug te dringen en bij te dragen aan de doelstellingen uit het Parijse Klimaatakkoord. Eén ding is zeker, de uitstoot vanuit de bouwsector is te hoog en dient inderdaad flink omlaag te gaan, zelfs naar netto 0. En eigenlijk willen we het overschot van de jaren daarvoor ook nog eens terugdringen.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

bekijk ook
x Met het invullen van dit formulier geef je Renda en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2023. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren