Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Events

Dag van de Circulariteit

Open Event 6 oktober 2022

Dag van de Circulariteit

Door de (extreem) stijgende energieprijzen is de energietransitie actueler dan ooit. En helaas niet alleen vanwege het klimaat. Onze energieopwekking moet schoner om de uitstoot van CO2 te reduceren naar een minimum. Maar om de klimaatgevolgen binnen proporties te houden, is een grotere transitie noodzakelijk: we moeten naar een werkzame manier van circulair materiaalgebruik. Nu eindigen materialen na hun technische levensduur meestal als afval. In een circulair systeem houden materialen waarde en worden ze hergebruikt.

Circulariteit vraagt om een andere denk- en werkwijze, want we zijn nog lineair geprogrammeerd. Van lineair naar circulair dus. Maar: wat is circulair? En: hoe verander je de denkwijze van lineair naar circulair? Plus: wat zijn de circulaire voorbeelden in de bouwsector?

Tijdens de Dag van de Circulariteit op 6 oktober kijken we naar de definitie, de aantoonbaarheid en de betaalbaarheid van circulariteit. In de plenaire aftrap laten verschillende sprekers zien dat de omschakeling van lineair naar circulair denken mogelijk is. Het kan, omdat we zelf beslissen hoe we een systeem inrichten (‘mindset’) en omdat we onze werkwijze op een betaalbare manier kunnen veranderen. Vervolgens worden in deelsessies aansprekende circulaire projecten toegelicht. Tussendoor informeren en inspireren we deelnemers via een aantal standjes over circulaire producten en diensten die een circulaire organisatie faciliteren.

Aanmelden
Meld je aan via onderstaand formulier. Kosten bedragen 315 euro voor partners en leden met een compleet lidmaatschap en 465 euro voor niet-leden. Heb je vragen of lukt het inschrijven niet? Stuur dan een mailtje naar aanmeldingen@aeneas.nl of bel 073-2051010, dan maken wij je inschrijving(en) in orde.

Annuleringsvoorwaarden
Tot vier weken voor aanvang van de Dag van de Circurlariteit kun je kosteloos annuleren. In geval van annulering tussen vier en twee weken voor aanvang betaal je 50% van het inschrijfgeld. Bij annulering binnen twee weken voor aanvang wordt het volledige inschrijfgeld in rekening gebracht. Jouw plaats mag altijd door een vervanger worden ingenomen.

Aanmelden voor dit event?

details

Datum & tijd

Donderdag 6 oktober 2022
13.30 - 18.00 uur


Onderwerp

Circulariteit


Locatie

De Groene Afslag, Laren


Kosten

Kosten zijn € 315 voor leden en € 465 voor niet-leden

Renda ©2022. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren