netwerk voor professionals in de sociale woningbouw

Corsica
Jaap Wickering

di 30 april 2019

Het is tweede paasdag als ik op een natuurlijke manier vóór de wekker ontwaak. Mijn slaapkamer is donker en door mijn hoofd schiet de gedachte 'Zou het vandaag weer zo'n stralende dag worden?'

Opgewekt en terugdenkend aan de Amstel Gold Race, waarin Van der Poel op miraculeuze wijze wint, loop ik van mijn slaapkamer door de gang naar de deur tot aan mijn woonkamer. Direct bij het openen van de deur komt er door de vele ramen een hoop licht en warmte naar binnen. Het is een perfecte dag om lekker op het balkon te ontbijten. De thermostaat staat uit, maar geeft aan dat het binnen al 23 graden is.

Ai… op mijn eettafel staat het chocolade paashaasje dat mijn moeder mij heeft gegeven, nadat zij mij veel plezier wenste voor de 1e paasdag in Valkenburg. Snel pak ik het haasje op, voel dat hij al aardig zacht is en plaats hem direct in de koelkast.

Ik spring onder een verfrissende douche en kleed mijzelf aan in een witte korte broek met een (Renson)blauw t-shirt. Op mijn slippers gewapend met mijn ontbijt plaats ik mij in het zonnetje. Op mijn bord een boterham met aardbeien, een boterham met kipfilet en een cracker met kaas, naast mijn bord een kop koffie en natuurlijk een hard gekookt eitje, het is immers Pasen.

Heerlijk die zon in m’n gezicht en terwijl ik mijn ontbijtje eet, sluit ik mijn ogen en denk ik terug aan Corsica. Wat een fijn eiland was dat, daar wil ik zeker nog een keer terug. Corsica heeft alles; aan de westkust rotsen en de stad Ajaccio waar Napoleon is geboren en aan de oostkust kilometers zandstrand. In het midden ber