Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Columns

Bring the love back!

Marjet Rutten
Een relatie waar geen liefde en passie in zit is gedoemd te mislukken. Dat geldt voor persoonlijke relaties, maar dat geldt net zo goed voor de relatie met je werk. Ongeïnspireerde werkdagen en werkdagen zonder geluk en creativiteit leiden tot zozo-producten en -diensten. Op die manier kun je best een aantal jaar doormodderen. Maar op een gegeven moment komt er iets beters langs, een geïnspireerde en gepassioneerde concurrent, en loop je het risico alles in één keer kwijt te zijn.

Ik geloof dat als we succesvol willen blijven, we meer liefde en passie voor het vak moeten tonen in de bouw. Want ik ben ervan overtuigd dat die liefde en passie er zijn, maar net als in een relatie worden beide naar de achtergrond gedreven door de hectiek en de waan van alledag. Hoe spannender het wordt, hoe minder rust, tijd en aandacht er overblijft.

En dat terwijl juist nu, in deze tijden waarin zo veel verandert, passie voor het vak onontbeerlijk is om mee te blijven komen. Om je open te stellen en er de vruchten van te plukken. Om over liefde nog maar te zwijgen. Door de steeds krapper wordende markt is het houden van je klant en het houden van de eindgebruiker verre van een luxe. Het is simpelweg noodzakelijk om te overleven.

Oprechte interesse, de wens om het goed te willen doen en om een mooie en fijne omgeving te creëren, dat moet de basis zijn. Niet (alleen) gebaseerd op een rekensommetje, maar aangestuurd van binnenuit. Stel jij je open voor anderen, dan stellen anderen zich open voor jou en ontstaat er ruimte voor het maken van echt mooie dingen.

Het klinkt wellicht als softe praat – en misschien is het dat ook – maar dan gaat het wel om softe praat die noodzakelijk is om succesvol te zijn. De mooie bijkomstigheid is dat we daarmee niet alleen de klant beter bedienen, maar ook zelf veel meer voldoening halen uit ons werk. Iets wat je met liefde en passie doet en waar je met trots op terugkijkt geeft veel meer werkplezier. Bring the love back!

Aanjager, innovator en marketeer voor de bouw-, installatie- en vastgoedsector

Reacties

Renda ©2023. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren