Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Artikelen

Buurtonderzoek naar participatie in wijken met huur- en koopwoningen

- 21 juni 2023

Hoe kun je in woonwijken met huur- en koopwoningen samenwerken in het verduurzamen van woningen. Die vraag stond centraal in het onderzoek Anita Busio, projectleider groot onderhoud & renovatie bij Woningcorporatie JOOST.

Afstudeeronderzoek

Anita is projectleider groot onderhoud bij JOOST en voor haar afstudeeronderzoek van de Master of Real Estate (MRE) deed zij een uitgebreid onderzoek met als thema: verduurzamen in gespikkeld woningbezit. Het onderzoek heeft voor JOOST veel inzicht opgeleverd. Renovatietrajecten met particulieren hopen we in de toekomst dus succesvoller te kunnen doorlopen.

Waarom buurtonderzoek naar participatie in wijken met huur- en koopwoningen?

Woonstichting JOOST heeft veel te maken met woonwijken met huur- en koopwoningen. Maar liefst 42% van het woningbezit is gespikkeld bezit. Veel woningen moeten nog energetisch worden verbeterd. Wanneer niet alle woningen van één eigenaar zijn, wordt het lastiger om alle woningen tegelijk aan te pakken. Bewoners van een koopwoning moeten zelf investeren en deze werkzaamheden sluiten lang niet altijd aan bij de persoonlijke situatie.

De afgelopen jaren heeft JOOST op verschillende manieren geprobeerd om kopers bij renovaties te betrekken. Bijvoorbeeld door het inhuren van een financieel adviesbureau, het verzorgen van informatie, het opvragen van maatwerkoffertes bij aannemers en het aanvragen van vergunningen. Welke aanpak het meest gewenst is, weten we niet. Daarom is dit nu onderzocht.

De volledige resultaten zijn te lezen in dit artikel én in deze brochure. 

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Renda en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren