Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Artikelen

Automatisch de best mogelijke binnenluchtkwaliteit voor elke bewoner

- 20 maart 2023

Als woningcorporatie draag je zorg voor het welzijn van een groot aantal bewoners, elk met hun eigen specifieke behoeften en levensritme. Maar één ding hebben die allemaal gemeen: gezonde binnenlucht is voor elk van hen van het allergrootste belang en draagt bij aan gezond en comfortabel wonen.

Binnenlucht kan tot maar liefst tien keer meer vervuild zijn dan buitenlucht. Dat klinkt als veel, maar dat is het geenszins als je weet dat een gemiddeld gezin tien liter vocht per dag produceert door te poetsen, koken, douchen, wassen en plassen en … zelfs ademen. Als die vervuilde binnenlucht niet consequent vervangen wordt door verse buitenlucht, kunnen hoofdpijn, misselijkheid, concentratieproblemen, irritaties en andere gezondheidsklachten het gevolg zijn. Om maar te zwijgen over schimmel, vochtproblemen en andere nare gevolgen voor de woning zelf.

De oplossing? Een goed werkend en energiezuinig ventilatiesysteem. Daar heeft niet alleen de gezondheid van de bewoners alle baat bij, maar ook de levensduur van de woning zelf.

Ventileren is letterlijk ‘spoelen met verse lucht’. Of: de afgevoerde vervuilde binnenlucht systematisch vervangen door verse buitenlucht. Voor de best mogelijke binnenluchtkwaliteit is continu ventileren dan ook een absolute voorwaarde. Als ventilatiespecialist kan Renson daarvoor zorgen, op maat bij elk project.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

bekijk ook
x Met het invullen van dit formulier geef je Renda en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2023. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren