Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Artikelen

Aanbod biobased plaatmateriaal

Marjet Rutten - 20 oktober 2023

Er is al heel veel aanbod aan biobased producten. Building Balance is een programma dat de toepassing van biobased bouwmaterialen wil opschalen. Daarvoor werken ze met partijen uit de hele keten. Boeren, industrie, bouwers en opdrachtgevers. Maar wat is er dan al zoal? In dit artikel presenteert Marjet Rutten enkele biobased plaatmaterialen en hun eigenschappen. De basis hiervoor is een onderzoek dat zij in september deed. Zeventien van de in totaal dertig benaderde partijen hebben de enquĂȘte ingevuld. Onderaan dit onderzoek vind je de lijst van genodigde partijen voor nog meer inspiratie.

De zeventien partijen die meededen zijn start-ups, scale-ups en gevestigde partijen. Ze hebben allemaal minimaal TRL niveau 5. Dat betekent dat ze de laboratoriumfase achter zich hebben gelaten en in pilots en/of projecten zijn toegepast. Een aantal van de partijen draaien op dit moment al grotere producties van meer dan 10.000 m2 per jaar. Dat gaat om Holland Composites, Ecor, Unilin, LJ Solutions en BioPanel.

Toepassingsgebieden: De meeste producten kennen meerdere toepassingen. Onderstaande matrix geeft inzicht in de toepassingsgebieden die de leveranciers zelf geschikt achten voor hun product.

Maximaal te verkrijgen maten: De platen zijn in diverse maten te verkrijgen. Hempwood is meer een plank dan een plaat met een maximale breedte van 150 mm.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Renda en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren