Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Zonder 70% toch verduurzamen

18 oktober 2019

De verduurzamingsopgave is gigantisch. Nu al lopen we achter op schema en is er meer snelheid en capaciteit nodig om de toekomstige ambities gerealiseerd te krijgen. Telkens weer blijken beschikbare tijd én budget knelpunten te zijn bij de aanpak. Zou een totaal andere visie en aanpak ons wel in staat stellen om de gestelde doelen te behalen? En waar moet die aanpak dan aan voldoen?

We zijn gewend om het verduurzamen van woningen projectmatig aan te pakken. We denken in projecten als het gaat om uitvragen, offertes, vergunningen, inkoop, uitvoeringsschema’s, en het betrekken van bewoners met daarmee samenhangende participatie. De projectgroep deelt vervolgens informatie en evalueert. Na afloop wordt kennis en ervaring ontmanteld en bij een volgend project beginnen we opnieuw.

Dat kan ook anders! Wat nu als die 70% helemaal niet nodig is? Er geen maanden- of jarenlange voorbereiding in de weg staat. Bewoners niet overtuigd hoeven worden van de renovatieplannen, en tijd en geld net zo goed, zo niet beter, te managen zijn als bij een traditionele projectaanpak? Wat als de bewoner aan de knoppen zit en, weliswaar binnen kaders, kan kiezen wat en wanneer wordt uitgevoerd. Wat als een andere aanpak leidt tot sneller leren, schakelen en innovatie?

Tijdens de Dag van de Bewoner neemt Coen Hagedoorn Bouwgroep je mee in deze andere aanpak, genaamd vraaggestuurd renoveren in een serie van 1. In deze sessie laten ze, in samenwerking met Centrum voor Woononderzoek en Mitros, zien wanneer vraaggestuurd renoveren een goede keuze is en hoe deze aanpak zorgt voor een klantgerichte benadering, financiële zekerheid, en verbetering en innovatie al tijdens de uitvoering.

Dag van de Bewoner

Deze sessie is onderdeel van de Dag van de Bewoner, die we op 14 november organiseren. Lees meer over dit evenement op www.dagvandebewoner.nl

Reacties

Renda ©2021. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren