Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Zoek verbinding, ook intern

29 november 2018

"Zullen we elkaar tutoyeren?", begint directeur-bestuurder Hassan Najja van woningcorporatie SOR de deelsessie. Hij stelt zichzelf voor en vervolgens zijn alle aanwezigen aan de beurt. Het draait tijdens deze deelsessie vooral om verbonden zijn. Met de bewoner of als organisatie; hoe versterk je elkaar en kun je elkaar vooruithelpen?

Tijdens het voorstelrondje stellen de deelnemers al volop vragen. “Hoe hebben jullie de communicatie geregeld tijdens een renovatie?”, vraagt iemand. “Er zijn bewoners die geen buren met een ‘rugzakje’ willen. Hoe ga je daarmee om?”, wordt gevraagd door een ander. Er worden tips aan elkaar gegeven en soms wordt er kritisch op elkaar gereageerd.

Driekamermodel

“Het gaat er voor mij vooral om dat bewoners zich mens voelen”, vertelt Najja. “Het zijn mensen, geen bouwstenen. Het is belangrijk om je af te vragen hoe je naar de wereld kijkt en in wat voor wereld je je begeeft. Dat is voor iedereen weer anders”, vertelt Najja.

Bij SOR wordt gewerkt met een ‘Driekamermodel’. Dit model laat een verdeling zien tussen de maatschappelijke-, vastgoed- en de vermogenskamer. Elke kamer wil andere dingen, maar als ze goed samenwerken functioneert de organisatie beter. In een groot bedrijf ken je vaak alleen de mensen van je eigen afdeling. Hoe zorg je ervoor dat ze elkaar beter leren kennen waardoor ze in de toekomst sneller en beter zullen samenwerken? Daar bedacht SOR de ‘SOR-games’ op.

Hassan Najja vertelt over het Driekamermodel. Beeld: Marieke Wijntjes.

Deelnemers in gesprek tijdens de deelsessie van SOR. Beeld: Marieke Wijntjes.

Samenwerken

Bij de SOR-games werden medewerkers ingedeeld in teams, die tegen elkaar moesten strijden. Door opdrachten te maken, die verstuurd werden via het interne programma Yammer, leerden mensen elkaar beter kennen. “Er waren collega’s die nog nooit bij een bewoner waren geweest, maar door het spel kwamen ze daar wel.” Het winnende team mocht naar Barcelona. “Het was heel leuk om te zien dat werknemers van verschillende afdelingen zo fanatiek samenwerkten. Hoe kun je verbonden zijn met de buitenwereld als je intern niet verbonden bent?”, sluit de directeur trots af.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren