Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Columns

"Zó mooi dat ik vijftig jaar ervaring mag doorgeven!"

Werk je bij Talen Vastgoedonderhoud dan ken je Charles van Kampen, de man met goede verhalen en met een ware schat aan vakkennis. We kunnen gerust zeggen dat Charles een wandelende encyclopedie is. Bovendien deelt hij zijn kennis graag, vanuit liefde voor het vak én met een doel.

Vijftig jaar bij dezelfde werkgever, dat kun je met recht bijzonder noemen. Voor Charles was dat in april 2018 een feit. Vijf decennia! Charles, hoe krijg je dat voor elkaar? “Dat is voor mij echt geen opgave, hoor”, vertelt hij met een vrolijke lach. “Ons vakgebied is zó mooi en altijd in beweging, het blijft me boeien. Daarnaast ben ik erg nieuwsgierig. Ik zoek steeds naar nieuwe producten en slimmere manieren van werken. Dat houdt ook mij in beweging.”

Uitdagingen en oplossingen

Vernieuwing en verbetering is volgens Charles dé manier om als bedrijf voorop te blijven lopen. Dat hoeft niet altijd in grote zaken te zitten, juist de kleine verbeteringen hebben vaak grote impact. “Dat zit hem bijvoorbeeld in een product. Gebruiken we binnen Talen iets nieuws dan kruip ik in een werkplaats of thuis in de schuur en dan ga ik testen, uitproberen en onderzoeken. Het is een hobby en een passie. Dat weten mijn collega’s ook, dus leggen ze regelmatig nieuwe producten aan me voor. En dan weten ze: als Charles het heeft getest en hij vindt het wat, dan hebben we iets goeds in handen.”

Diezelfde nieuwsgierigheid en drang om te verbeteren, houden Charles soms ook ’s nachts wakker. “Af en toe loop ik of een collega op de bouw tegen een uitdaging aan. Dan blijf ik prakkiseren over hoe ik het kan oplossen. Mijn hoofd staat dan ook ’s nachts niet stil. Ik bijt me vast in de vraag en wil de oplossing vinden. Daar zijn we allemaal mee geholpen. Zo blijven we kwaliteit en vakmanschap leveren.”

Zeggen waar het op staat

Charles ziet het doorgeven van vakkennis en vakmanschap als zijn grootste taak. “Vakmanschap moet je koesteren. De kennis die ik met de jaren heb opgebouwd is waardevol voor ons bedrijf en voor onze vakmensen. Hoe mooi is het dat wat ik in al die tijd zelf heb geleerd op deze manier mag overbrengen. Ik ben er trots op dat ik dat als adviseur planmatig onderhoud mag doen. En nog altijd binnen hetzelfde bedrijf.”

In vijftig jaar verandert er veel. Dat geldt ook voor de cultuur binnen veel bedrijven. Bij Talen Vastgoedonderhoud ligt dat toch echt anders, zo weet Charles uit eigen ervaring. “Toen ik hier kwam, voelde het meteen als een warm bad. Er werd geluisterd naar mijn ideeën en ik kreeg de ruimte om er iets mee te doen. Ik kon altijd al zeggen wat ik dacht en waar het op stond. Dat zat vroeger al in het bedrijf en nu nog steeds.

Vakmanschap moet je koesteren en doorgeven. - Charles van Kampen

Reacties

bekijk ook
Renda ©2021. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren