netwerk voor professionals in de sociale woningbouw

Open Renda EventAnke van Hal

14 juni 2018

In rap tempo zoeken corporaties naar de beste weg om renovaties met een hoge energie ambitie uit te voeren. Vele fouten lijken daarbij onvermijdelijk. Of toch niet?

Tijdens dit Kennisatelier presenteert prof. Anke van Hal van Nyenrode Business Universiteit samen met mede-onderzoeker en psycholoog Margriet Lidth de Jeude (o.a werkzaam voor ECN) een nieuw handelingsperspectief voor professionals. Hierbij koppelen ze kennis van gedrags- en organisatiewetenschap aan de specifieke opgave van een renovatie in bewoonde staat met een hoge energieambitie. Op basis van onderzoek dat ECN en Nyenrode samen met de TUDelft en ondersteund door BAM uitvoerden, leer je in dit Kennisatelier over:

  1. menselijk gedrag, gekoppeld aan renovatie in bewoonde staat
  2. mechanismen om om te gaan met weerstand
  3. organisatieprocessen die van invloed zijn op deze renovatieprojecten

Dit alles vanuit een heel concreet handelingsperspectief, gericht op de zogenaamde derde succesfactor van renovaties met hoge energieambities.

Voor wie: professionals die zich bezighouden met woningrenovatie (zowel koop- als huurwoningen) met hoge energieambities. Hieronder vallen bouwbedrijven, aannemers, installateurs, ontwikkelaars en woningcorporaties, maar ook leveranciers en producenten, gemeenten en andere belanghebbenden zoals netwerkbedrijven.

Kom jij naar het Kennisatelier Gedragswetenschap én renovatie?
Aanmelden kan via onderstaand formulier.

Alvast een voorproefje?
Bekijk dan de kennisbommetjes over thema's als belangen behartigen, de bewoner als meebeslisser en omgang met weerstand: www.homemates.nl/kennis-en-toepassingen/.

Wat zijn de grootste succesfactoren tijdens een renovatietraject?

details

  • Tijd 13.30 - 17.00 uur
  • Locatie VIBA-Expo, Gruyterfabriek, Veemarktkade 8, Den Bosch
  • Onderwerp Gedragswetenschap én renovatie
  • Kosten 75 euro voor leden / 125 euro voor niet-leden

Copyright 2018 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren