Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Events

Anke van Hal

Open Event 14 juni 2018

In rap tempo zoeken corporaties naar de beste weg om renovaties met een hoge energie ambitie uit te voeren. Vele fouten lijken daarbij onvermijdelijk. Of toch niet?

Tijdens dit Kennisatelier presenteert prof. Anke van Hal van Nyenrode Business Universiteit samen met mede-onderzoeker en psycholoog Margriet Lidth de Jeude (o.a werkzaam voor ECN) een nieuw handelingsperspectief voor professionals. Hierbij koppelen ze kennis van gedrags- en organisatiewetenschap aan de specifieke opgave van een renovatie in bewoonde staat met een hoge energieambitie. Op basis van onderzoek dat ECN en Nyenrode samen met de TUDelft en ondersteund door BAM uitvoerden, leer je in dit Kennisatelier over:

  1. menselijk gedrag, gekoppeld aan renovatie in bewoonde staat
  2. mechanismen om om te gaan met weerstand
  3. organisatieprocessen die van invloed zijn op deze renovatieprojecten

Dit alles vanuit een heel concreet handelingsperspectief, gericht op de zogenaamde derde succesfactor van renovaties met hoge energieambities.

Voor wie: professionals die zich bezighouden met woningrenovatie (zowel koop- als huurwoningen) met hoge energieambities. Hieronder vallen bouwbedrijven, aannemers, installateurs, ontwikkelaars en woningcorporaties, maar ook leveranciers en producenten, gemeenten en andere belanghebbenden zoals netwerkbedrijven.

Kom jij naar het Kennisatelier Gedragswetenschap én renovatie?
Aanmelden kan via onderstaand formulier.

Alvast een voorproefje?
Bekijk dan de kennisbommetjes over thema's als belangen behartigen, de bewoner als meebeslisser en omgang met weerstand: www.homemates.nl/kennis-en-toepassingen/.

Wat zijn de grootste succesfactoren tijdens een renovatietraject?

Sprekers

Margriet van Lidth de Jeude is sinds 2010 als organisatiepsycholoog werkzaam als onderzoeker en adviseur gedragsverandering bij energie-ambities. Sinds een aantal jaar geeft zij ook workshops en trainingen om daadwerkelijke verandering in organisaties die duurzaamheidsdoelen nastreven te ondersteunen. Hier ligt haar ware passie. Het begeleiden van oefenen met ‘nieuw’ gedrag waardoor deze doelen sneller en op een voor alle betrokkenen vervullende manier gehaald kunnen worden. In het kennisatelier zal Margriet dan ook het workshopdeel 'omgaan met weerstand' op zich nemen. Margriet werkte eerder als consultant bij Ecofys en is sinds 2016 als zelfstandige werkzaam voor Quby (de makers van TOON, de slimme thermostaat van Eneco), Energieonderzoekscentrum Nederland (ECN), TNO en Nyenrode Business Universiteit. Voor de corporatiesector, installatie en bouwsector werkt zij momenteel aan samenwerkingsvraagstukken en aan gasloos renoveren. 

Anke van Hal is hoogleraar Sustainable Building and Development bij het Center for Sustainability van Business Universiteit Nyenrode en was tevens gedurende tien jaar als praktijkhoogleraar Sustainable Housing Transformation verbonden aan de faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Anke verzorgt vele publicaties over haar vakgebied waarin haar visie op de opgave van de verduurzaming van de gebouwde omgeving (werken vanuit een Fusie van Belangen) steeds centraal staat. Ook was ze bestuurslid van de Dutch Green Building Council.

details

Datum & tijd

Donderdag 14 juni 2018
13.30 - 17.00 uur


Onderwerp

Gedragswetenschap én renovatie


Locatie

VIBA-Expo, Gruyterfabriek, Veemarktkade 8, Den Bosch


Kosten

75 euro voor leden / 125 euro voor niet-leden

Renda ©2023. All rights reserved.
Gluren bij de buren

Duurzaamheid zit in 3 facetten bij deze 'buurman': in innovatie, in sociale en duurzame inzetbaarheid en in grondstoffen. 

Sluit gratis online aan

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren