Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Wordt Thomas de meest betrokken bewoner?

10 september 2018

Wie wordt de meest betrokken bewoner? Als het aan BrabantWonen ligt, is dat Thomas Hopman. Thomas woont in de Driek van Erpstraat in Oss. Hier werd een voormalig ontmoetingscentrum omgebouwd tot vier nul-op-de-meter woningen, met elk een unieke installatie. Thomas deelt zijn ervaringen met geïnteresseerden.

De woning van Thomas is onderdeel van een pilot, De Groene Brink, die partijen meer moet leren over energiezuinig woningen. Uiteindelijk moeten de installaties, in combinatie met de gebruikerservaringen, uitwijzen, wat de beste weg naar energiezuinige woningen is. Thomas vind het erg fijn om zijn gebruikerservaringen te delen. “Er komen regelmatig corporaties, aannemers en leveranciers kijken naar dit project. Ik ben blij om ervaringen te delen over hoe ik hier woon, wat ik prettig vind en wat minder. Je kunt echt delen wat voor jou als bewoner belangrijk is.”

Op bezoek bij betrokken bewoner Thomas.

Door zijn ervaringen te delen hoopt Thomas hoopt een bijdrage te leveren aan toekomstige energiezuinige, maar vooral comfortabele woningen. “Door het delen van mijn ervaringen hoop ik dat ik andere partijen help in het verbeteren van hun oplossingen.”

Naast het delen van zijn ervaringen met professionele partijen, heeft Thomas ook regelmatig contact met zijn buren. “We hebben allemaal een andere installatie, dus ook allemaal zo onze eigen ervaringen. We willen graag van elkaar leren, dus dan is het fijn om zo nu en dan bij elkaar te komen en te kijken welke dingen we als prettig ervaren in de woning en waar we tegenaan lopen. Daarnaast is het ook leuk om de opbrengst van onze zonnepanelen met elkaar te vergelijken.” Thomas is voorlopig nog niet klaar met het delen van zijn ervaringen.

Betrokken bewoner Thomas Hopman.

Thomas voor zijn woning aan de Driek van Erpstraat.

De vier energiezuidinge woningen van de Groene Brink.

Dag van de Bewoner

Thomas is ook aanwezig op onze Dag van de Bewoner, op 11 oktober. Op deze dag verdiepen we ons in de identiteit van de huurders in onze sector. Er is namelijk geen standaardformule voor bewonerscommunicatie tijdens verduurzamingstrajecten. Iedere bewoner is anders en heeft behoefte aan een eigen aanpak.

Op de Dag van de Bewoner wordt ook de uitslag van de verkiezing van meest betrokken bewoner bekendgemaakt. De verkiezing organiseren we in samenwerking met De Variabele.

Meer weten?

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren