netwerk voor professionals in de sociale woningbouw

Wordt Gina de meest betrokken bewoner?

do 21 jun 2018

In samenwerking met De Variabele organiseren we de Verkiezing voor meest betrokken bewoner. Een van de genomineerden van het eerste uur is Gina van Aarle, die werd aangemeld door Woonstichting St. Joseph. Gina is een echte Brabantse. Zelfs haar naam is met een zachte G. Ze woont samen met haar man Henk, hun 4 honden, 2 papegaaien en 99 vissen aan de Van Hornstraat in Boxtel.

Al zijn de vissen momenteel nog even uit logeren bij haar zoon, die schuin tegenover woont. Vanwege het groot onderhoud moest de vijver in de voortuin van Gina even plaats maken. Gelukkig wordt deze binnenkort op kosten van St.Joseph teruggeplaatst.

De woning van Gina is onderdeel van een Groot Onderhoud project. Alle huizen, 26 in totaal, kregen nieuwe gevel- en dakisolatie, kozijnen met dubbel glas, verwarmingsketel en zonnepanelen. Gina is heel blij met de buitenkant: “Als straks de tuinen aangelegd zijn en alles klaar is, is het echt een heel mooi straatbeeld.” Naast deze zaken konden bewoners zelf kiezen om ook hun keuken, badkamer en/of toilet te laten vernieuwen. Gina koos alleen voor het aanpakken van haar toilet. “De keuken en badkamer hebben we zelf al eens vernieuwd, dus dat was voor ons niet nodig.” De werkzaamheden van de wc duurde een kleine week. De riolering was gelukkig binnen een dag geregeld. “Daardoor konden we in elk geval boven naar het toilet. Dat hebben ze heel netjes geregeld, dat mag gezegd worden.”

Elleke en Dionne gingen bij Gina langs en zetten haar even in het zonnetje.

Voor vervanging van de keuken, badkamer en/of toilet werden 15 werkdagen uitgetrokken. Als deze werkzaamheden alle drie werden uitgevoerd dan gebeurde dit tegelijkertijd en was het enigszins behelpen, maar bewoners ontvingen dan een tijdelijke kookvoorziening en/of chemisch toilet. Ook konden ze terecht in de rustwoning om bijvoorbeeld te douchen. Tijdens een wekelijks inloopspreekuur konden bewoners met vragen of opmerkingen terecht bij Elle Lampe, Projectconsulent van St.Joseph. “Het is fijn om iemand te hebben waarbij je terecht kunt met je verhaal”, vertelt Gina. “Ze kan niet altijd met oplossingen komen, maar ze biedt in elk geval een luisterend oor.”

Gina houdt Elle dan ook graag gezelschap tijdens het inloopspreekuur. Tijdens het groot onderhoud, die in februari begon, maakte ze in de koude weken soep voor de bouwers. Ook stond de koffie altijd klaar. Buiten het groot onderhoud om zorgde Gina voor zieke en hulpbehoevende buren. “We koken eigenlijk altijd voor minimaal 1 man extra. Zo kan er makkelijk iemand mee eten. Ik vind het fijn om mensen te kunnen helpen. Zo heb ik een gezin uit Syrië verderop in de straat geholpen met het vinden van meubels en speelgoed.” Gina kent dan ook ongeveer iedereen in de buurt. “Ze komen op de een of andere manier altijd bij mij terecht. Maar ik vind het wel fijn dat ze me in vertrouwen nemen.”

Dionne en Elleke in gesprek met Gina, onder het genot van een gebakje. Beeld: Elle Lampe.

Gina voor haar woning aan Van Hornstraat in Boxtel.

Gina samen met projectconsulent Elle Lampe op weg naar de modelwoning.

Aan de overkant van de straat wordt momenteel nog groot onderhoud uitgevoerd aan de woningen.

Verkiezing meest betrokken bewoner

Renda organiseert de verkiezing voor meest betrokken bewoner. 
Wie verdient volgens jou deze eretitel? Lees meer.

Deze verkiezing is onderdeel van de Dag van de Bewoner op 11 oktober.

Reacties

Nieuws

Copyright 2019 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren