Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Wordt Els de meest betrokken bewoner?

18 september 2018

Een nieuwe genomineerde voor onze verkiezing van meest betrokken bewoner: Els de Rooij. Els woont al ruim 40 jaar aan de Giraffestraat in Eindhoven. Haar straat is onderdeel van het Groot Onderhoud project Tivoli Rood van Woonbedrijf. In totaal worden 110 woningen opgeknapt. Els woont in het proefblok waar de werkzaamheden als eerste zijn gestart.

Bij het groot onderhoud wordt het dak geïsoleerd en krijgen de woningen een nieuwe cv-ketel en nieuwe kunststof kozijnen met isolatieglas (HR++). Ook wordt de schoorsteen vernieuwd, de gevel gereinigd en de ventilatie in huis verbeterd. Keukens, badkamers en toiletten ouder dan 15 jaar worden vervangen en als extra keuzes kunnen bewoners onder andere hun badkamer laten uitbreiden met een toilet, een spaarpomp laten aansluiten of een vaste trap naar zolder laten maken.

Tijdens de werkzaamheden in haar woning plaatste Els (71) bijna dagelijks informatie met foto’s op een door haarzelf opgerichte Facebook pagina. “Omdat ik een van de eerste was bij wie ze aan de slag gingen, vond ik het leuk om andere bewoners op de hoogte te houden. Zo konden ze al een beetje zien wat er allemaal staat te gebeuren in hun woning.” Els kreeg een nieuwe keuken, badkamer met extra toilet en koos voor een terrasoverkapping. Toen alles klaar was nodigde ze andere bewoners ook uit om te komen kijken.

Elleke en Dionne gingen namens Renda op bezoek bij Els.

In totaal duurden de werkzaamheden in en rond de woning van Els 4 weken. “Natuurlijk heb je dan wat overlast, maar alles bij elkaar is het heel erg meegevallen.” Alleen de voortuin wordt nog aangepakt, maar dat doet Els zelf. “Samen met de buurman ga ik er één groot, mooi tuintje van maken, met lavendelplantjes. Ik heb aan de bouwvakkers gevraagd of ik wat oude dakpannen mag hebben, zodat ik die kan gebruiken als afscheiding van de tuin.”

Voor een aantal bewoners in de buurt is Els ook spreekbuis richting Woonbedrijf. “Zo vroeg er laatst een bewoner of ik eens wilde komen kijken naar haar keuken, omdat ze die zelf niet schoon kreeg. Samen zijn we gaan poetsen, maar we kregen het niet schoon. Toen heb ik dit bij Woonbedrijf aangegeven, waarna zij nieuwe frontjes hebben besteld.”

Meest betrokken bewoner Els in haar woning.

Els in haar tuin, tussen haar geliefde planten.

De renovatiewerkzaamheden zijn nog in volle gang in de Giraffestraat in Eindhoven.

Dag van de Bewoner

Els is ook aanwezig op onze Dag van de Bewoner, op 11 oktober. Op deze dag verdiepen we ons in de identiteit van de huurders in onze sector. Er is namelijk geen standaardformule voor bewonerscommunicatie tijdens verduurzamingstrajecten. Iedere bewoner is anders en heeft behoefte aan een eigen aanpak.

Op de Dag van de Bewoner wordt ook de uitslag van de verkiezing van meest betrokken bewoner bekendgemaakt. De verkiezing organiseren we in samenwerking met De Variabele.

Meer weten?

Reacties

Renda ©2022. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren