Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Woonveste stelt zich voor

15 juni 2023

Woonveste is een woningcorporatie in de gemeenten Heusden, Boxtel, Oisterwijk, Vught en 's-Hertogenbosch en sluit als partner aan bij het Renda netwerk. Aan de hand van het welkomst interview stellen Sam Schoonus, Manager Vastgoed en Duurzaamheid en Jeroen Cools, Adviseur Wonen en Woonbeleid Woonveste graag voor.

1. Wat is Woonveste voor bedrijf?

Woonveste is een woningcorporatie in de gemeenten Boxtel, Heusden, Oisterwijk, Vught en ’s-Hertogenbosch. Woonveste verhuurt en onderhoudt zo’n 5.500 woningen in haar werkgebied. De aankomende periode zal Woonveste stevig investeren in het verduurzamen van het bestaand bezit en in nieuwbouw, zowel verplaatsbare als permanente woningen. De komende jaren bouwen zij met duurzame bouwmaterialen en energiebesparende maatregelen samen met diverse (project)ontwikkelaars ruim 700 nieuwe woningen. Zij komen daarmee tegemoet aan de grote vraag naar woningen in de regio met een kritisch oog voor het behoud van het milieu.

2. Welke van de thema's bewonersparticipatie, circulariteit, samenwerken, goed werkgeverschap en energietransitie in de wijk vinden jullie belangrijk en waarom?

Voor Woonveste is het van belang om verder kennis op te bouwen wat betreft verduurzaming, inzet van biodiversiteit, (keten-) samenwerking en circulariteit.

3. Hoe helpen jullie de sector vooruit?

Onze deur staat altijd open, dus kom kijken hoe wij onze doelstellingen oppakken en laten we samen leren van wat goed gaat en wat verbetering behoeft. Kortom wij zijn een open en eerlijke organisatie die samen met partners wil verbeteren, zo komen we vooruit.

4. Wat is jullie toekomstvisie voor de bestaande bouw? Wat moet de sector beter doen?

Er gaat volgens ons al heel veel goed. Er wordt hard gewerkt. De uitdagingen zijn tegelijkertijd groot. De sector moet vooral de vaart erin zien te houden, zodat de woningen duurzaam worden en betaalbaar blijven.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren