netwerk voor professionals in de sociale woningbouw

LocHal Tilburg, Metro Oostlijn Amsterdam en Kijkkoepel Fort Uitgeest winnaars NRP Gulden Feniks 2019

woe 26 jun 2019

Tijdens de Nationale Renovatie- en Transformatiedag, op 25 juni, werden de LocHal in Tilburg, de Stationsrenovatie Metro Oostlijn in Amsterdam en, als wildcard, de Kijkkoepel Fort bij Krommeniedijk in Uitgeest uitgeroepen tot winnaars van de NRP Gulden Feniks 2019.

De NRP Gulden Feniks wordt jaarlijks uitgereikt door NRP Platform voor transformatie en renovatie aan de meest excellente voorbeelden van renovatie- en transformatieprojecten. De 79 projecten die voor deze editie werden ingediend tonen de unieke mogelijkheden en grote diversiteit aan bestemmingen die bestaand vastgoed te bieden heeft.

Een korte beschrijving van de winnende projecten:

LocHal, Tilburg
“De LocHal, een voormalige locomotiefwerkplaats getransformeerd tot publieke stadshal, is in haar korte bestaan nu al een internationaal voorbeeld voor nieuwe stedelijke publieke programma’s, waarbij samenkomst, leren, werken, cultuur en verblijven samensmelten tot nieuwe stedelijke plekken”, zo prijst de jury het project in haar rapport.

Stationsrenovatie Metro Oostlijn, Amsterdam
In Amsterdam is gedurende tien jaar gewerkt aan de renovatie van de verloederde metrostations langs de Oostlijn. “Op basis van een goede analyse zijn heldere principes tot een concept ontwikkeld, en consistent, zichtbaar en voelbaar toegepast. Hechte samenwerking tussen architect en aannemer heeft geresulteerd in een herkenbare metrolijn met een eigen identiteit, die het sterk gestegen aantal reizigers op een prettige manier aankan”, aldus de jury.

Kijkkoepel Fort bij Krommeniedijk, Uitgeest
Als extra prijs werd een wildcard uitgereikt voor de Kijkkoepel Fort bij Krommeniedijk, Uitgeest. “De jury is onder de indruk van het optimale en fraaie resultaat dat met zeer beperkte middelen is bereikt. De architect is er in geslaagd een nieuwe typologie van de vogeluitkijkpost te maken binnen een karakteristiek fort.”

Naast deze winnaars werden ook het Eiffelgebouw in MaastrichtInnovation Powerhouse in Eindhoven en SWEETS hotel in Amsterdam genomineerd.

Meer weten?
Lees dan het volledige juryrapport in het digitale magazine of bekijk hier alle 79 inzendingen van de NRP Gulden Feniks 2019.

Uitreiking NRP Gulden Feniks 2019

Reacties

Bron: NRP Gulden Feniks
bekijk ook

Nieuws

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren