netwerk voor professionals in de sociale woningbouw

Welkomstinterview W/E Adviseurs

di 4 jul 2017

Adviseur en marktverantwoordelijke corporaties. Dat is de functie van Thijs Kurstjens bij W/E adviseurs. W/E adviseurs schrijft al sinds jaar en dag voor Renda en is sinds kort ook partner. Via de Vijf vragen aan… stelt Kurstjens het bedrijf aan ons voor.

Wat is W/E adviseurs voor bedrijf?

W/E adviseurs duurzaam bouwen is al bijna 40 jaar een onafhankelijk adviesbureau - in stichtingsvorm - met als missie bij te dragen aan een duurzaam gebouwde omgeving. Een unieke organisatie waarin de medewerkers zelf de koers, strategie en resultaatsbestemming bepalen. Onze klanten en hun veranderende behoeften stellen we daarbij centraal; dat houdt ons én hen scherp. We werken hoofdzakelijk in opdracht van overheden, corporaties, beleggers en marktpartijen in de bouw. Met projectadviezen, procesondersteuning en kennisoverdracht helpen we ze bij de uitdagingen om duurzaam vastgoed meetbaar, bespreekbaar en haalbaar te maken. Waar nodig smeden we strategische coalities om doelen te verwezenlijken. Daarnaast ontwikkelen we software en hulpmiddelen in eigen huis… Ons motto? Moeilijke materie makkelijk maken!

Welke van de Renda-thema's vinden jullie het belangrijkst en waarom?

Alle thema’s vinden wij het belangrijkst, juist omdat we ervan overtuigd zijn dat alleen een integrale benadering van de verduurzamingsopgave kansrijk en zinvol is. Een keten is zo sterk als de zwakste schakel.

Hoe helpen jullie de sector vooruit?

Het opruimen van drempels en het benutten van kansen voor verduurzaming zit ons in de genen! We delen graag onze jarenlange ervaring en specifieke expertise met iedereen die beter, verder of sneller wil verduurzamen. Met onder andere GPR software voorzien we in een grote behoefte om duurzaamheid concreet, meetbaar en bespreekbaar te maken.

Wat is jullie toekomstvisie voor de bestaande bouw? Wat moet de sector beter doen?

Wij zien de circulaire economie en een klimaatneutrale gebouwde omgeving in 2050 écht voor ons. Een hoger tempo en opschaling zijn nodig voor het bereiken van de doelstellingen. Dat begint bij het juiste – met urgentie geladen - gesprek met elkaar te voeren op alle niveaus: Makkelijker gezegd dan gedaan!

Reacties

Copyright 2018 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren