Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Compleet onbekend met de corporatiesector

26 augustus 2016

Hij was een financiële man bij de ABNAMRO en zijn schoonvader had een onderhoudskundig adviesbureau. Toen die het bedrijf in 1998 wilde overdagen aan een ander, begeleidde Carlo Muller, nu directeur van FM Consultants, hem bij de overdracht. Nadat een aantal opties voor eventuele overname strandde, luidde de vraag: Hoe nu verder? Verkopen? “Misschien moet jij het maar gewoon gaan doen”, opperde zijn schoonvader. “Samen met Marion.”

Waarom ook eigenlijk niet, dacht Muller. "Ik had als accountmanager veel in de keuken gekeken bij verschillende bedrijven. Over de bedrijfsvoering maakte ik me minder zorgen. Over iets anders wel: Ik had weinig kennis van de bouw- en corporatiesector en geen (bouw)technische achtergrond."

Om die kennis op te doen, is Muller eerst als adviseur in dienst gegaan bij het onderhoudskundig adviesbureau van zijn schoonvader en volgde hij opleidingen voor strategisch voorraadbeleid. In 2001 werd hij directeur. Het bureau is sindsdien een aantal keer van naam veranderd en steeds meer opgeschoven van de onderhoudskundig advies naar strategische beleid en vastgoedadviezen voor corporaties. FM Consultants kreeg een andere focus en houdt zich vandaag de dag bezig met: portefeuillestrategieën, portfoliomanagement en assetmanagement, toekomstvisies voor complexen en wijken, onderhoudsbeleid, duurzaamheid en ketensamenwerking.

Woningwet biedt kansen

Het managen van een vastgoedportefeuille met sociale huurwoningen, zoals een woningcorporatie dat doet, vergt veel strategisch inzicht, van de woningmarkt, de doelgroepen, het huurbeleid, het vastgoedbeleid en rendementsbepalingen. Goed portfoliobeleid met scenario-analyses en doorrekeningen om de wensportefeuille te bepalen is onontbeerlijk. Maar dat geldt ook op complexniveau in het assetmanagement.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren