Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Columns

Drie weken de stekker eruit. Of niet?

Dit keer ben ik zelf eens in de pen geklommen voor een column. Vanwege de vakantieperiode ontstond hier en daar namelijk een gat in het rooster. In de regio Midden Nederland is de bouwvak deze maandag begonnen. Officieel bestaat er geen verplichte bouwvak meer, maar vieren onze Renda-partners het nog wel?

Bouwvak hoort niet meer bij deze tijd, je moet gewoon doorwerken. Dat is één kant van de medaille. Bouwen is teamwork, dus als we even met z'n allen drie weken de pauzeknop indrukken, kunnen we daarna samen weer verder. Dat is de andere kant. "Het gebeurt allebei nog", reageert Paul Uppelschoten van Huybregts Relou. "Het noodzakelijke werk gaat door."

Ongeveer de helft van de Renda-partners die ik probeer te bereiken voor een reactie, neemt niet op. Het kan natuurlijk zijn dat zij al met vakantie zijn. Al begint die officieuze bouwvak in het zuiden pas op 8 augustus.

De partners die ik wel weet te bereiken, werken eigenlijk allemaal door in de zomerperiode. Vooral de nieuwbouwprojecten staan op een laag pitje, maar bijvoorbeeld onderhoud aan scholen en sportcomplexen vindt juist nu plaats. "We werken in ploegen door", vertelt Frans Brouwers van Moonen Onderhoud & Restauratie. Ook bij Hoedemakers doen ze dat, vertelt Eric Sterks: "Onze nieuwbouwtak houdt zich wel aardig aan de bouwvak. Het vastgoedonderhoud gaat daarentegen, als de opdrachtgever het vraagt, gewoon door."

Volgens Sterks is het een kwestie van tijd dat de bouwvak helemaal niet meer bestaat. De zes weken basisschoolvakantie blijft de periode waar je rekening mee houdt.

Gesloten

Bij Sankomij doen ze nog wel degelijk aan de bouwvak. Het installatiebedrijf plakt er zelfs een week voor- of achteraan. Toch gaat ook bij hun een deel van het werk gewoon door. "De servicedienst blijft actief en ook het kantoor gaat niet dicht." Eigenlijk dus wederom hetzelfde laken in pak. De enige partner die ik te pakken krijg, die echt nog de deuren sluit, is Verweij Houttechniek. In de week van 1 tot 5 augustus zijn zij gesloten.

Ach, of je het nu bouwvak noemt of zomervakantie: ik wens je een goede!

Bouwvak

Regio Midden: 25 juli t/m 12 augustus
Regio Noord: 1 augustus t/m 19 augustus
Regio Zuid: 8 augustus t/m 26 augustus

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren