Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Verkoelen Dakspecialisten stelt zich voor

7 mei 2024

Erik Maas is Algemeen directeur bij Verkoelen Dakspecialisten, een allround dakdekkersbedrijf. Aan de hand van vijf vragen stelt hij Verkoelen Dakspecialisten graag voor aan het Renda netwerk.

1. Wat is Verkoelen Dakspecialisten voor bedrijf?

Mens! Dak! Duurzaam! Verkoelen Dakspecialisten in drie woorden.

Bij Verkoelen Dakspecialisten staat de mens al meer dan 100 jaar centraal. Onze dakspecialisten verfraaien en verduurzamen de mooiste daken en realiseren de mooiste projecten voor onze klanten. Werkzaam vanuit Zuid-Nederland met een formule om landelijk klanten te faciliteren. We doen dit terwijl we ons inzetten als een sociale werkgever die gelooft in het welzijn en ontwikkeling van onze mensen. We erkennen en waarderen de waarde van elk individu binnen ons bedrijf en streven ernaar een ondersteunende werkomgeving te creëren. Dit is gecertificeerd met een PSO trede 3 certificaat. Maar ook veiligheid staat voorop via een VCA** en SCL trede 3 certificaat. We investeren in de persoonlijke en professionele ontwikkeling van onze mensen, omdat we geloven dat hun welzijn en groei de sleutel is tot ons succes.

Verkoelen Dakspecialisten is uitgegroeid tot een allround dakdekkersbedrijf met 3 verschillende business units met ieder hun eigen specialisme. Met onze focus op renovatie, restauratie, onderhoud en beheer leveren we maatwerk voor de zakelijke markt en speciale projecten. Hierin gaan we professioneel te werk met oog voor de omgeving en wensen van de klant.

De laatste jaren heeft Verkoelen Dakspecialisten zich verder toegelegd op planmatige-, langjarige- en resultaatgerichte samenwerkingscontracten (RGS). Onze activiteiten willen we vanuit onze lange termijn visie duurzaam uitvoeren. We beschikken over een mooi, groot team van eigen (>100) vakmensen. Op onze Verkoelen Academy leiden we deze zelf op om ook ons vakmanschap in de toekomst te kunnen waarborgen.

2. Welke thema's vinden jullie belangrijk en waarom?

Goed werkgeverschap staat voor ons voorop. Bij Verkoelen Dakspecialisten werken veel jonge, enthousiaste medewerkers. In deze mensen investeren wij graag door ze een volledig leertraject aan te bieden op onze Verkoelen Academy en kunnen medewerkers bijvoorbeeld gebruik maken van een fietsleaseplan en een bedrijfsmasseur. Ook organiseren we 4x per jaar een leuke activiteit en zorgen we voor een leuke attentie met Pasen, Sinterklaas en Kerst.

Ook bewonersparticipatie vinden wij uitermate belangrijk. Duidelijke communicatie richting de bewoners is belangrijk om zorg te dragen dat er draagvlak is, en blijft, voor de vele keuzes die binnen het corporatiebezit gemaakt moeten worden. Keuzes waarbij wij graag meedenken en adviseren binnen onze expertise.

Verkoelen Dakspecialisten draagt bij aan circulariteit op verschillende manieren. Te denken valt aan; het “upcyclen” van dakpannen, het gescheiden inzamelen van afval en diverse afvalstromen terug te brengen als grondstof naar de fabriek. Denk hierbij aan bitumineus afval, Velux ramen en dakpannen.

We realiseren ons dat we onderdeel uitmaken van een kwetsbare omgeving. Verkoelen Dakspecialisten maakt bewuste keuzes die een bijdrage leveren om onze impact op de wereld, het klimaat en het milieu te beperken. Dit is een integraal onderdeel van onze bedrijfsvoering. We streven naar het verminderen van onze ecologische voetafdruk en helpen onze klanten om hetzelfde te doen door duurzame, circulaire en/of natuurinclusieve daken te realiseren. Ook werkt Verkoelen Dakspecialisten zo circulair mogelijk, rijden we waar het kan elektrisch en wekken we zelf energie op. Dit is een proces wat we continu blijven verbeteren.

3. Hoe helpen jullie de sector vooruit?

Op onze Verkoelen Academy leiden we onze mensen gestructureerd op. Deze investering garandeert ons van goed opgeleide vakmensen met gedegen kennis en vakmanschap, nu en in de toekomst. Onze visie is gericht op de lange termijn. Hierbij hebben we oog voor innovatie en verduurzaming van daken én onze dienstverlening. Hierbij verliezen we het praktisch oogpunt en de haalbaarheid niet uit het oog.

We geloven in partnerschap en resultaatgericht samenwerken. Door langjarige partnerschappen en resultaatgericht samenwerken, borgen we de tevredenheid van onze klanten zonder de kwaliteit en budgettering uit het oog te verliezen. Door nauw samen te werken met onze klanten en partners kunnen we succesvolle projecten realiseren en maximale waarde creëren voor alle betrokkenen. We denken mee en adviseren op het gebied van meerjarige planningen zodat de corporatie in de bredere context weloverwogen keuzes kan maken.

4. Wat is jullie toekomstvisie voor de bestaande bouw? Wat moet de sector beter doen?

Verkoelen Dakspecialisten heeft de focus liggen op renovatie en restauratie en kijkt met die ogen naar onze visie; Mens, Dak, Duurzaam! Samen met onze vakmensen, partners en bewoners op weg zijn naar een duurzame samenleving staat bij ons centraal. Waarbij we circulariteit, innovatie en duurzaamheid als leidraad gebruiken in het beheer van daken. Doelmatig en efficiënt het bredere bezit van vastgoed onder controle houden. Om zo de juiste keuzes te maken gebaseerd op de balans van menselijke waarde, exploitatietijd, kwaliteit, duurzaamheid, budget, kennis en vakmanschap.

5. Wat wil je zelf nog kwijt?

Wat zou het toch mooi zijn als we samen, met alle partijen in de sector, zo veel mogelijk kennis delen en samenbrengen. Zo kunnen we met de volledige sector, door samen te werken, sneller duurzame ontwikkelingen doorvoeren. Deze duurzame keuzes en ontwikkelingen zijn een must in de toekomst.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren