Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Van Son Projectonderhoud stelt zich voor

21 november 2023

Dennis van Rooij is directeur van Van Son Projectonderhoud B.V. Aan de hand van het welkomstinterview stelt hij het bedrijf graag voor aan het Renda netwerk.

1. Wat is Van Son voor bedrijf?

Van Son Projectonderhoud is sinds 1989 een gevestigde organisatie met ervaring in het duurzaam en resultaatgericht uitvoeren van onderhoud. Wij zijn volwaardig partner voor de vastgoedeigenaar op het gebied van onderhoud, verduurzaming en renovatieprojecten. Wij werken hoofdzakelijk voor woningcorporaties, scholen, zorg- en overheidsinstellingen.

2. Welke van de thema's bewonersparticipatie, circulariteit, samenwerken, goed werkgeverschap en energietransitie in de wijk vinden jullie belangrijk en waarom?

Bij Van Son hebben wij zes thema’s opgezet die leidend zijn binnen onze bedrijfsvoering en processen.

  1. Betaalbaarheid: De mate waarin met zo min mogelijk middelen een zo hoog mogelijk comfort / resultaat kan worden geboden, tegen de laagst mogelijke kosten (TCO). Hierbij kijken wij door de ogen van de vastgoedbeheerder én eindgebruiker naar de betaalbaarheid van energielasten, onderhoud en levensduurverlenging.
  2. De eindgebruiker centraal: Als onderhoud- en verduurzamingspartner zijn wij het verlengstuk van de vastgoedbeheerder. Dit betekent dat wij de oren en ogen van de vastgoedbeheerder zijn, waarbij de eindgebruiker en diens tevredenheid centraal staat.
  3. Effectief samenwerken: Effectieve samenwerking in de keten leidt tot betere kwaliteit van onze eindproducten. Dat wil zeggen uitdaging tot innovatie, veiliger werken, beter kunnen aanpassen aan ontwikkelingen in de markt en minder verspilling. Dit is van doorslaggevend belang om, samen met onze ketenpartners, de gewenste resultaten als één team te behalen. Van Son ontzorgt de vastgoedbeheerder (onze opdrachtgever). Wij leveren de toegevoegde waarde van planvorming tot realisatie, monitoring en beheer.
  4. Innovatie: Het toepassen van nieuwe technologieën in producten, diensten en processen. Dat is innovatie voor Van Son. Samen met collega-bedrijven en ketenpartners tillen wij de branche naar een hoger niveau. De innovatie halen wij vanuit onze eigen medewerkers, want samen willen wij de beste zijn. Innovatie betekent ook vernieuwing. Dit past precies binnen de jonge (gemiddelde leeftijd van 34 jaar), dynamische en flexibele omgeving binnen Van Son. Dagelijks zijn wij bezig met het optimaliseren van de processen van morgen. Dit komt de tevredenheid van onze medewerkers, vastgoedeigenaren en andere ketenpartners ten goede.
  5. Verduurzaming: Alle maatregelen met betrekking tot het verduurzamen van vastgoed, wat zorgt voor waardevermeerdering van het bezit. Duurzaamheid staat hierin centraal (toepassing van o.a. biobased producten, circulaire materialen en het terugdringen van CO2 uitstoot). Dat is verduurzaming voor Van Son. Medio 2021 verhuisden wij naar ons zelfgebouwde, NOM bedrijfspand. Op het dak liggen ruim 120 zonnepanelen en er staat een warmtepompinstallatie. Zo voorzien wij volledig in onze eigen energiebehoefte.
  6. Vitaliteit: Dit is voor Van Son de gezonde, geestelijke, lichamelijke gesteldheid van iemand. Dit thema draait bij ons om onze medewerkers. Hierbij staat werkplezier op nummer éen.

3. Hoe helpen jullie de sector vooruit?

Door te pionieren in onze branche. Wij staan open voor innovatie en zijn altijd bezig met hoe we het morgen beter kunnen doen. Dit doen wij graag samen met onze ketenpartners en collega-bedrijven. Een mooi resultaat hiervan is Property Plan!

4. Wat is jullie toekomstvisie voor de bestaande bouw? Wat moet de sector beter doen?

Onderhoud blijft altijd bestaan, in welke vorm dan ook. Samen met heel Nederland staan wij voor de verduurzamingsopgave van 2050. De optimalisatie van het onderhoud gecombineerd met het verduurzamen van vastgoed heeft dan ook bij ons prioriteit op de agenda.

Op de vraag wat de sector beter moet doen is met name het houden aan de klimaatdoelstellingen en mee durven bewegen. Niet te bang zijn voor verandering, maar iets meer mee willen (pionieren) met ontwikkelingen.

5. Wat wil je zelf nog kwijt?

De markt is volop in beweging, wat veel uitdagingen met zich meebrengt. Kennis delen is vermenigvuldigen en, wat ons betreft, de enige manier om te zorgen dat wij gezamenlijk aan deze mooie opgave invulling gaan geven.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren