Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Columns

Uitdagingen: de oplossing ligt in samenwerken

De wereld waarin we met elkaar leven is dynamisch en vaak onvoorspelbaar. Alhoewel we als mensen graag "in control" willen zijn, worden regelmatig geconfronteerd met situaties van buitenaf die volledig buiten onze invloedssfeer liggen. Hierbij valt onder andere te denken aan het Covid-19 virus en de consequenties hiervan. Ons dagelijks leven wordt plotseling bepaald door regels en voorschriften, onze vrijetijdsbesteding is anders en de economische gevolgen beginnen zich te manifesteren.

Er zijn echter ook thema’s die we wél kunnen beïnvloeden. Dit zijn onderwerpen als duurzaamheid, stikstofproblematiek, wijk- en wooncomfort, klimaatadaptatie en circulariteit. Ook deze “uitdagingen” raken ons ook allemaal, zowel in ons dagelijks leven als in onze werkomgeving.

Binnen Renda zijn we, als partners, permanent bezig om oplossingen en antwoorden te vinden voor deze bovengenoemde thema’s. Zowel vanaf de opdrachtgeverszijde als de opdrachtnemerszijde.

Centraal hierin staat de bewoner, we moeten in al onze oplossingen en processen zorgvuldig omgaan met de belangen van de bewoner. Feitelijk zijn de uitdagingen waar we voor staan “integrale maatschappelijke vraagstukken”. Deze gaan we door middel van technologische ontwikkelingen, scholing en opleiding,  ontwikkelen van industrialisatie, het vernieuwen van onze productiecapaciteit en het toepassen van nieuwe materialen proberen op te lossen.

In een aantal artikelen in deze uitgave van Renda wordt dit verder uitgediept en toegelicht.

Samenwerken en kennis delen zijn hierbij essentieel. Alléén ga je bij dergelijke grote opgaves en uitdagingen het verschil niet maken. Er is schaalgrootte en slagkracht nodig om daadwerkelijk succesvol te worden. Dit bereiken we door te leren van elkaars successen en fouten en gezamenlijk te experimenteren. 

Dat is precies  waar Renda voor staat: kennis delen om door middel van samenwerking innovatieve oplossingen te vinden voor de uitdagingen waar we gezamenlijk voor staan.

Reacties

bekijk ook
Renda ©2023. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren