Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Treedom, Renda's eigen bos

4 september 2023

Elk jaar kiezen we met Renda een nieuw goed doel dat we dat jaar steunen. Het initiatief voor het doel komt vanuit partners, aanwezigen op events of van collega's. Zo zorgen we voor diversiteit in de initiatieven die we ondersteunen. Het geld dat we doneren komt een deel uit partnerschappen, evenementen en eventueel losse donaties. Heb jij een initiatief wat echt in dit lijstje moet? Laat het ons weten!

Treedom: plant een boom als cadeau

 

Op initiatief van Jerke van de Ven, spreker vanuit Coca Cola op ons evenement 'Verduurzaming versnellen' kwamen we terecht bij Treedom. Als betaling voor zijn bijdrage op het event, doneren we een heel bos! Treedom plant één of meerdere bomen of zelfs een heel bos voor je, afhankelijk van het bedrag en vorm van doneren.

We kozen voor een eigen assorti aan bomen voor het beschikbare bedrag. Nu is er een koffieboom geplant in Colombia, een cashew in Ghana en een heel bos in Kenia. Leuk hè, zo'n groene afdruk namens het Renda netwerk. 

Het leuke is dat je 'op de voet' volgt hoe het met je boom is. Je kunt online een dagboek volgen met weersomstandigheden, CO2-uitstoot of bijvoorbeeld welke community of mensen je erdoor helpt. Dat voelt goed zo'n donatie!

 

Wat we, met dank aan Coca Cola, zoal hebben geadopteerd lees je hieronder. Dus mocht je een keer gaan vliegen, al is het beter van niet, en je komt in de buurt... Breng je dan een bezoekje aan de Renda-bomen?

  • Mocht je ooit in Kameroen zijn, daar zijn 2 cacaobomen in voorbereiding om geplant te worden;
  • Of in Kenia, daar worden de zaadjes van 10 bomen nu voorbereid om te planten;
  • In Ecuador is onze bananenplant in de maak;
  • Koffie in Tanzania;
  • Mango in Ghana;
  • Of ga je naar Madagascar? Kan ook!
  • In totaal 28 bomen, verdeeld over 8 landen.

 

Wij zijn trots!

Reacties

Renda ©2023. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren