Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Terugblik Renda on tour 't Ven

24 september 2019

Op 19 september namen we een kijkje bij Thuis in 't Ven, een mooi praktijkvoorbeeld van een wijk met sociale huurwoningen die van het aardgas gaat. En dat volledig in samenspraak met de bewoners.

’t Ven in Eindhoven is onderdeel van het rijksbrede programma Aardgasvrije wijken, waarbij 27 wijken van het gas afgaan. Huybregts Relou en Van Santvoort Bouw renoveren op dit moment samen 195 woningen in opdracht van woningcorporatie 'thuis.

Onder de naam Thuis in ’t Ven werken de aannemers zowel aan de technische als de sociale renovatie. Naast de binnenrenovatie krijgen de woningen een compleet nieuw geïsoleerde buitenschil en wordt het dak vernieuwd, inclusief zonnepanelen. Tevens worden de bestaande kozijnen vervangen, inclusief drievoudig isolatieglas, de kruipruimte geïsoleerd en geluidswerende wanden geplaatst in de woon- en slaapkamer. De woningen worden all-electric gemaakt. Samen zorgen alle partijen ervoor dat bewoners goed begeleid worden voor-, tijdens en na de renovatie. Bewoners maken samen de buurt. Zij wonen er, zij leven samen in hun straat, hun buurt, hun wijk. Vanaf het begin werd dan ook een klankbordgroep betrokken bij de plannen voor de verbetering van de woningen.

Hieronder een kleine impressie van deze Renda on tour.

Reacties

Renda ©2023. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren