netwerk voor professionals in de sociale woningbouw

SUPERLOCAL wint De Nederlandse Bouwprijs 2019!

di 5 feb 2019

Het project SUPERLOCAL, van onder andere Renda-partner HEEMwonen, heeft de Nederlandse Bouwprijs 2019, in de categorie Bouwmaterialen en -systemen gewonnen. Op maandagavond 4 februari werd de eervolle prijs uitgereikt tijdens de eerste dag van de Bouwbeurs in Utrecht.

Jurycommentaar

De jury prijst het experiment, waarbij sprake is van een uitzonderlijk hoge mate van hergebruik: een modulair systeem van een niet-modulaire gedachte. “Hier is sprake van meer dan alleen bouwmaterialen hergebruiken. De sociale aspecten, de innovatieve samenwerking, de gedeelde verantwoordelijkheden en de klankbordgroep is indrukwekkend te noemen en daarmee een sprekend voorbeeld voor de sector dat navolging verdient!"

Over de Nederlandse Bouwprijs

Uit 70 inzendingen heeft de jury winnaars en genomineerden geselecteerd die een bijdrage leveren aan de drie pijlers people, planet en profit. Meer dan ooit stelt de maatschappij kritische eisen als het gaat om energiezuinigheid en het (her)gebruik van grondstoffen, om bij te dragen aan een circulaire economie. De winnende inzendingen zijn actief met dit vraagstuk aan de slag gegaan en hebben daarbij een innovatieve, verrassende en grensverleggende aanpak gekozen.

Meer weten?

Wil je meer weten over het SUPERLOCAL project? Lees dan hier het interview met projectleider Martijn Seegers, of kijk op www.superlocal.eu.

Reacties

Copyright 2019 Aeneas Media

Kom je ook naar de Dag van de Bewoner?

Dompel je op 14 november  onder in de wereld van bewonerscommunicatie aan de hand van inspirerende voorbeeldcases en discussies met medevakgenoten.

Bekijk het programma

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren