netwerk voor professionals in de sociale woningbouw

Succesvol werken met de MPG

ma 26 nov 2018

De duurzaamheidsindicator Milieuprestatie Gebouwen (MPG) is een belangrijke katalysator in het transitieproces naar een duurzame, circulaire bouwcultuur. Maar hoe zorg je nu voor een goede berekening? En hoe borg je adequate toetsing? Dit leer je tijdens het symposium 'Succesvol werken met de MPG' op donderdag 13 december.

Het symposium wordt georganiseerd door Kiwa, samen met onder meer Renda-partner Stichting W/E adviseurs. Tijdens het symposium wordt dieper ingegaan op de processen rondom de totstandkoming van een MPG en de praktische uitvoering van de MPG-berekening.

Verschillende sprekers laten vanuit hun vakgebied hun licht schijnen op het onderwerp. Zo gaat Ruud van Vliet van W/E adviseurs in op de vraag wat er nodig is voor een milieuprestatieberekening die de toets bij de omgevingsvergunning verantwoord en soepel doorstaat. Van Vliet schetst het MPG-systeem, inclusief de nationale milieudatabase en gaat in op de gevalideerde rekentools en de informatie die nodig is voor de berekening.

Daarnaast lanceren Kiwa en W/E adviseurs tijdens het event een beoordelingsrichtlijn, waarmee organisaties kunnen aantonen dat ze het maken en indienen van MPG-berekeningen in de vingers hebben.

Kijk voor meer informatie en inschrijving op de website van W/E adviseurs.
Symposium succesvol werken met de MPG
 

Reacties

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren