Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Stiebel Eltron stelt zich voor

4 december 2023

1. Wat is Stiebel Eltron voor bedrijf?

STIEBEL ELTRON is een onafhankelijk familiebedrijf én de vakpartner op het gebied van warm water, ventilatie, verwarming en koeling. Vooruitgang beschouwen wij niet als een doel op zich, maar als een kans om samen de kwaliteit van leven te verbeteren. Daarom ontwikkelen en investeren we al bijna 100 jaar in gasloze oplossingen, onze mensen en partners. Wij zetten onze kennis in, doen alles met een persoonlijke aanpak en gaan voor een comfortabele leefomgeving voor onze klanten. Want met de energieprijzen van tegenwoordig zijn duurzame oplossingen nog belangrijker geworden voor sociale woningbouw. Samen zorgen we voor fijne betaalbare woningen. Wij gaan voor WP Easy | Warmtepompen, ventilatie en Home Comfort easier than ever. Dat gaat verder dan alleen steengoede, robuuste, gasloze oplossingen. Ook voor advies, planning, installatie en service maken we het makkelijker dan ooit.

2. Welke van de thema's bewonersparticipatie, circulariteit, samenwerken, goed werkgeverschap en energietransitie in de wijk vinden jullie belangrijk en waarom?

De thema’s bewonersparticipatie, circulariteit, samenwerken, goed werkgeverschap en energietransitie in de wijk zijn natuurlijk allemaal van belang. STIEBEL ELTRON is constant bezig met de energietransitie. Of dit nu is bij particulieren renovaties, nieuwbouw of grote projecten als utiliteitsbouw en appartementencomplexen. Door de jarenlange ervaring hebben we overal oplossingen voor. Zoals bij utilitaire installaties en appartementencomplexen hebben we specialisten die ondersteuning bieden in het gehele proces. Voor woningcorporaties is dat heel belangrijk. De bewonerstevredenheid wordt voor een belangrijk deel bepaald door hoe snel een installatie wordt geplaatst en hoe goed die vanaf het begin af aan werkt. Samenwerking is daarin key. Van de projectontwikkelaar tot de installateur en bewoner, samen zorgen we voor de duurzame toekomstgerichte installatie die jaren mee gaat. In Duitsland zijn we nu zelfs bezig met een grote campagne over warmtepompen van ons die al meer dan 18 jaar draaien. Dat zegt wel iets over de levensduur en onze ervaring.

3. Hoe helpen jullie de sector vooruit?

Het tekort aan technische specialisten vertraagd de energietransitie. Daarom wil STIEBEL ELTRON niet alleen het verschil maken in producten, maar ook in diensten. Kennis - en kennis delen - is een belangrijke kernwaarde voor STIEBEL ELTRON. We bieden onder meer kosteloze trainingen voor installateurs. Wie nu begint met warmtepompen is daarmee in korte tijd een professional. Om het de installateur nog gemakkelijker te maken en om op die manier bij te dragen aan het vergroten van de installatiecapaciteit op de markt bieden we complete systemen aan. Deze zijn in de fabriek al in elkaar gezet en zijn plug & play. De installateur kan gewoon het juiste pakket kiezen en hoeft dat niet zelf bij elkaar te zoeken en samen te stellen. Daarbij gebruiken we één uniforme regelaar – ‘warmtepomp easy’ - en altijd dezelfde manier van aansluiten. Die regelaar is op afstand in te stellen. Dat kan in één keer goed, in plaats van dat we een jaar nodig hebben om de installatie te finetunen. Die kennis en betrouwbaarheid is voor ons vanzelfsprekend. Andere manier waarop we onze kennis delen is door webinars als ‘Verduurzamen voor corporaties en verhuurders’. Verder hebben we de STIEBEL ELTRON toolbox. Deze zit vol met berekeningen, handige excels, apps en andere tools op het gebied van warm water, warmtepompen, ventilatie en ruimteverwarming. Er is zo veel kennis op de markt, alleen als we deze bundelen en samenwerken kunnen we de energietransitie succesvol maken.

 

4. Wat is jullie toekomstvisie voor de bestaande bouw? Wat moet de sector beter doen?

Bij (grote) renovatieprojecten zijn vandaag de dag de verschillende expertises in de bouwsector meer nodig dan ooit. De verantwoordelijkheden van aannemers wordt vergroot. Leveranciers moeten niet alleen producten leveren maar ook kennis en expertise. Installateurs hebben ruime ervaring met nieuwe technieken in de praktijk, kennis en inzichten. Hoe eerder iedereen met elkaar aan tafel zit om kennis te delen, hoe meer de kwaliteit gewaarborgd kan worden. Als je alleen al kijkt naar energetische renovaties. Een dak kan tegenwoordig de plek zijn voor het buitendeel van een warmtepomp, zonnepanelen en ventilatiekanalen. Daar is ruimte voor nodig en input van aannemers, dakdekkers en installateurs. Wanneer er vanaf begin af aan wordt gekeken naar het volledige plaatje bespaart dat kosten en verhoogt het woongenot. Door ieders vakmanschap te erkennen ontstaat er een sterke samenwerking en maakt het makkelijker om de kwaliteit aantoonbaar te waarborgen.

5. Wat wil je zelf nog kwijt?

De gehele keten is belangrijk voor de energietransitie. Heb je een vraag of advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op! Wij maken graag een afspraak met je om kosteloos en vrijblijvend mee te denken.

https://www.stiebel-eltron.nl/nl/bedrijf/contact.html

Reacties

Dennis Blonk
bekijk ook
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren