netwerk voor professionals in de sociale woningbouw

'De woning van de toekomst staat er al'
Ludwig Smits, Ludwig Smits

di 7 maart 2017
artikel

In Nederland staan circa 7 miljoen woningen. Jaarlijks wordt minder dan 1 procent aan nieuwbouw toegevoegd. Dat betekent dat corporaties het moeten doen met de bestaande voorraad. Een groot deel van deze voorraad is inmiddels 50 jaar of ouder en voldoet niet langer, vooral energetisch niet. De visie van De Variabele is dat de woning van de toekomst er al staat. Er ligt dus een stevige uitdaging om binnen alle beperkingen van deze bestaande woning toch een beter woonproduct te maken. Daartoe is SMILE ontwikkelt: Slim Investeren in Lagere Energielasten.

De wereld verandert continue, door maatschappelijke en demografische ontwikkelingen, maar uiteraard ook door economische ontwikkelingen. Voor woningcorporaties speelt daarbij specifiek de grote impact van gewijzigde wet- en regelgeving. Vooral dat laatste maakt dat corporaties steeds meer terug gaan naar hun kerntaak: het bouwen en beheren van woningen voor hen die niet zelfstandig in hun woonruimte kunnen voorzien. Het actuele beleidskader waarin corporaties werkzaam zijn, beperkt de mogelijkheid voor nieuwbouw (al dan niet vooraf gegaan door sloop) aanzienlijk. De focus van corporaties ligt dan ook vooral op de bestaande voorraad.

Volledige
artikel lezen?
het volledige artikel is gratis beschikbaar
voor onze leden. Nog geen lid? meld je
aan bij ons netwerk.

Reacties

xMet het invullen van dit formulier geef je Renda en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren