Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

SAWA: het eerste houten (en gezondste) woongebouw van Rotterdam

23 juli 2020

De plattegronden en informatie van de eerste 6 woningen in SAWA staan online. SAWA wordt het eerste houten woongebouw van 50 meter hoog in Rotterdam. Voor de eerste woningen zoeken ontwikkelaars Nice Developers en ERA Contour mensen die graag in dit gebouw op de Lloydpier willen wonen en het niet erg vinden dat nog niet alles vastligt. Pioniers die dat aandurven en zo verzekerd zijn van een appartement in SAWA, terwijl het project nog volop in ontwikkeling is.

De afgelopen weken zijn er veel (online) gesprekken geweest met mensen die graag in SAWA willen wonen. Over het belang van biodiversiteit, over het waarom van bouwen in hout en over de manier waarop in SAWA de deeleconomie een plek gaat krijgen.

Royale groene terrassen en gezond woonklimaat
In totaal komen er circa 59 koopwoningen en 50 middenhuur woningen in het project. SAWA wordt in CLT (cross laminated timber) gebouwd. Het gebouw krijgt royale groene terrassen, goed voor de versterking van de biodiversiteit, juist ook in Rotterdam. SAWA staat symbool voor een nieuwe generatie gebouwen. Het ontwerp draagt bij aan een gezond woon- en leefklimaat. In samenwerking met stadsecologen wordt een gebouw ontworpen, waarin het groen is geïntegreerd in balkons, terrassen en dek. Alle woningen in SAWA hebben genereuze buitenruimtes, uitzicht over de stad, de Maas en de Schiehaven en zijn vrij in te delen.  

Bron: Era Contour
 

Reacties

Renda ©2023. All rights reserved.
Gluren bij de buren

Duurzaamheid zit in 3 facetten bij deze 'buurman': in innovatie, in sociale en duurzame inzetbaarheid en in grondstoffen. 

Sluit gratis online aan

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren