Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Samenwerking is een absolute voorwaarde

25 september 2019

Erik Goossen is senior adviseur bij BMN, groothandel in bouwmaterialen. Namens BMN beantwoordt hij de vijf vragen van het welkomstinterview.

1. Wat is BMN voor bedrijf?

Als groothandel in bouwmaterialen helpen we kleine en grote aannemers, corporaties en andere vastgoedpartijen met een groot aanbod aan producten en diensten. Met als doel snel, makkelijk, betaalbaar en ook kwalitatief bouwen. Zowel in renovatie-, mutatie- als nieuwbouw. En van een enkele woning tot hele grote projecten.

2. Renda houdt zicht bezig met thema's als betaalbaarheid, bewonerscommunicatie, circulariteit, ketensamenwerking, gezond wonen en energietransitie in de wijk. Welke van deze thema's vinden jullie het belangrijkst en waarom?

Naar ons idee begint alles met ketensamenwerking. In alle openheid belangrijke thema’s benoemen en bespreken. Je inleven in de behoeften van andere partijen en naar de (on)mogelijkheden kijken. BMN wil met (digitale) oplossingen bijdragen aan een efficiënter bouwproces. Reductie van (faal)kosten en huurdersoverlast staan daarbij centraal. Evenals de bijdrage van de sector aan duurzaam bouwen.

3. Hoe helpen jullie de sector vooruit?

Wij hebben veel ervaring en kennis van slim (ver)bouwen. Die kennis delen we graag. In adviesgesprekken met onze klanten en opdrachtgevers. We zoeken samen naar de best passende aanpak. Daarbij kunnen we gebruikmaken van ons grote netwerk van relaties. Bijvoorbeeld bij logistieke en afvalmanagement vraagstukken. Ook leiden wij (eigen) vakmensen op aan onze Academy en bieden we trainingen aan. Soms samen met bekende fabrikanten van bouwmaterialen.

4. Wat is jullie toekomstvisie voor de bestaande bouw? Wat moet de sector beter doen?

Grote uitdagingen liggen er natuurlijk op het terrein van duurzaamheid, circulariteit en energietransitie. Ook hier is samenwerking een absolute voorwaarde. We zullen anders moeten gaan denken en handelen. Zo zijn wij bezig met de uitbreiding van ons assortiment met circulaire bouwmaterialen en regisseren we afvalretourstromen. Dat kunnen we niet alleen, daar hebben we specialisten en professionals voor nodig. Daarnaast ontwikkelen we samen met de installatiebranche en bouwmaterialenproducenten een adviestool en geïntegreerd systeem voor energiezuinig (ver)bouwen. Kennis wordt hier heel efficiënt gebundeld, dat is een nieuwe aanpak.

5. Wat wil je zelf nog kwijt?

Ik hoop tijdens de Renda bijeenkomsten zoveel mogelijk met mensen in gesprek te kunnen gaan. Gesprekken waarin we elkaar inspireren en ook nieuwe vraagstukken aanboren. De kennis die we opdoen geven we weer terug aan het netwerk.

Reacties

Renda ©2022. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren