Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Events

Samen sneller verduurzamen

Besloten Renda event 2 juni 2022

Voor 2050 moeten in Noord-Brabant ongeveer 440.000 sociale huurwoningen CO2-neutraal zijn. Een enorme uitdaging. Hoe staan we er in feiten en cijfers eigenlijk voor? Kan jouw corporatie door samenwerking het tempo opvoeren? Hoe voorkom je dat de flora & faunawet projecten vertraagt? En hoe anticipeer je op de voorwaarden voor verlaging van de verhuurdersheffing die eraan gaan komen? Benieuwd naar de antwoorden? Kom dan op donderdagmiddag 2 juni naar ons evenement Samen sneller verduurzamen: zo creëer je ‘flow’.

  • Een veelvoorkomend obstakel tijdens verduurzamingsopgaves is de Wet Natuurbescherming. In dialoog met twee ecologische adviesbureaus en de Omgevingsdienst Brabant Noord (verantwoordelijk voor alle ontheffingen in Brabant) komen we hier meer over te weten. Hoe zit de ontheffingsprocedure in elkaar? Waaraan moet een ontheffingsaanvraag voldoen? En wat je kunt doen om vertraging in je project te voorkomen?
  • Adviesbureau Atriensis projecten weet heel precies waar we staan in de verduurzamingsopgave. Met behulp van de Energiemonitor en Duurzaamheidskaart laten zij zien hoe het gaat met de energetische prestaties van corporaties, specifiek in Brabant en Zuid-Gelderland. Waar staan we nu? Hoe groot is de opgave? En wat zijn de verschillende meetlatten waarmee je als corporatie rekening moet houden. Uiteraard gaan we ook samen in gesprek over hoe we deze uitdagingen op kunnen lossen en wat de invloed is van de prestatieafspraken verlaging verhuurdersheffing die in de maak zijn.
  • Om grote aantallen woningen te verduurzamen sloegen woningcorporaties Tiwos en Thuisvester in 2019 de handen ineen met vijf onderhoudsbedrijven*. De Brabantse Duurzaamheids Aanpak (BDA) deelt op 2 juni de geleerde lessen. Hoe stem je vraag en aanbod op elkaar af? Hoe zorg je daadwerkelijk voor ‘flow’? En hoe kan jouw corporatie aanhaken bij de BDA nieuwe stijl en óók starten met programmadenken in plaats van projectdenken?

* Hendriks Coppelmans, Van Agtmaal, De Kok Bouwgroep, Huybregts Relou en Zwaluwe Bouw.


 

We zijn deze middag te gast bij Rendapartner Hendriks Bouw en Ontwikkeling in Oss, dat dit jaar maar liefst 100 jaar bestaat (locatie: Dome-X). Zien we je op 2 juni? Programma van 14.00 – 17.00 u.

Aanmelden
Aanmelden kan via het onderstaande formulier. Dit evenement is exclusief toegankelijk voor corporatiemedewerkers regio Brabant en Zuid-Gelderland. Heb je vragen of lukt het inschrijven niet? Stuur dan een mailtje naar aanmeldingen@aeneas.nl of bel 073-2051010, dan maken wij je inschrijving(en) in orde.

Annuleringsvoorwaarden
Tot 72 uur voor aanvang van de bijeenkomst kun je kosteloos annuleren. Bij annulering binnen 72 uur voor aanvang wordt €45 in rekening gebracht. Jouw plaats mag altijd door een vervanger worden ingenomen.

details

Datum & tijd

Donderdag 2 juni 2022
14.00 - 17.00 uur


Onderwerp

Samen sneller verduurzamen: Zo creëer je 'flow'


Locatie

Dome-X in Oss


Kosten

Gratis en alleen toegankelijk voor corporatiemedewerkers in Brabant en Zuid-Nederland, inclusief een partner- of compleet lidmaatschap.

In samenwerking met

Hendriks Bouw en Ontwikkeling
Renda ©2022. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren