netwerk voor professionals in de sociale woningbouw

Renson test ventilatiesystemen in Concept Home

ma 22 okt 2018

Ventilatiespecialist Renson opende eind september het Renson Concept Home in Waregem. De Renda-partner gaat deze gloednieuwe woning als testomgeving gebruiken om data uit de praktijk te verzamelen. 

De woning is onder andere uitgerust met drie verschillende (vraaggestuurde) ventilatiesystemen, waarvan er altijd maar één actief is. Sensoren in elke ruimte sturen de systemen aan die zo onder exact dezelfde omstandigheden met elkaar vergeleken kunnen worden.

Eén van die systemen is het C+ systeem met Healthbox 3.0.De Healthbox is compact en daarom makkelijk in te bouwen in kleine technische ruimtes. Ingebouwde sensoren monitoren de binnenluchtkwaliteit in verschillende ruimtes op basis van CO2, VOC en vochtsensoren en stemmen daar de ventilatiebehoefte automatisch op af. Hierdoor wordt niet meer – of minder – geventileerd dan nodig.

Onzichtbare deuren

De fabrikant wil met de conceptwoning aantonen hoe het intelligent inzetten van duurzame, natuurlijke elementen als licht en lucht een positieve bijdrage kan leveren aan gezond wonen. Onder meer door het gebruik van hoge ramen. De Concept-woning heeft nog meer nieuwigheden. Zo wordt er met ‘onzichtbare’ deuren zoveel mogelijk uit een kleine ruimte gehaald.

De komende periode wordt het Concept Home opengesteld als Experience Center voor professionele klanten. Op termijn trekken er ook bewoners in het Concept Home.

Reacties

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren