netwerk voor professionals in de sociale woningbouw

Besloten Renda eventRendakaffee social return

17 januari 2019

Het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is niet meer weg te denken uit het publieke speelveld. Het gaat echter niet vanzelf. Hoe komen we tot een effectieve, optimale en duurzame inzet van social return? En welke kansen liggen er voor corporaties en onderhoudsbedrijven?

Naast korte inhoudelijke presentaties, is er een paneldiscussie waarin koplopers op het gebied van social return plaatsnemen. Het panel bestaat onder andere uit vertegenwoordigers van woningcorporatie Zayaz, koploper met hun social returnbeleid, werk- en ontwikkelingsbedrijf WeenerXL, Stichting Raket, die zich inzet voor mensen met een beperking, en PSO Nederland, een door TNO ontwikkelt keurmerk voor bedrijven die zich inzetten voor social return. Zij gaan met elkaar en met het publiek in gesprek over de volgende thema’s:

Het stigma van de doelgroep
Het kost tijd, het vraagt om specifieke begeleiding, en wat levert het me eigenlijk op? Sommige bedrijven hebben koudwatervrees als het gaat om het in dienst nemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. En sommige mensen uit de doelgroep óók. Terecht of niet?

De maatschappelijke verantwoordelijkheid van corporaties
Er zijn opdrachtnemers die vanuit een intrinsieke motivatie aan social return doen, en opdrachtnemers die zich laten leiden door de spelregels van opdrachtgevers. Dat laatste doet vaak afbreuk aan de continuïteit. Corporaties kunnen een sturende rol aannemen in de verduurzaming van social return.

Social return en de krapte op de arbeidsmarkt
Veel bedrijven hebben last van de krapte op de arbeidsmarkt. Bij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zit een groot potentieel. Het aanboren van dat potentieel gaat niet vanzelf: hoe zorg je voor afstemming tussen vraag en aanbod?

details

  • Tijd 17 januari, 14.00u - 17.00u
  • Locatie Den Bosch
  • Onderwerp Het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt
  • Kosten Gratis voor partners en leden

Aan- of afmelden voor dit event?

Copyright 2018 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren