Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Columns

Renda x Energie+

Voor je ligt de gloednieuwe editie van Renda. En ook de gloednieuwe editie van Energie+. Twee titels van Aeneas Media die beide hetzelfde nastreven; het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Bij Renda ligt de focus op de sociale huisvesting, bij Energie+ ligt hij op de verduurzaming in de wijk. Het zijn thema's die overlappen en een samenwerking ligt dus voor de hand. Daarom kiezen we er een keer per jaar voor om artikelen van beide titels mee te nemen in één magazine.

Samenwerking
Het thema? Samenwerking. En dan hebben we het natuurlijk niet alleen over deze twee titels, maar over alle samenwerkingen die spelen binnen de energietransitie. Want dat iedereen uit zijn eigen schaduw moet stappen en over de grenzen van het eigen vakgebied moet stappen om de energietransitie tot een succes te maken, moge duidelijk zijn. Of je nu werkt bij een woningcorporatie, gemeente, bouwbedrijf, leverancier van bouwmaterialen of duurzame installaties, welzijnsorganisatie of bij een netbeheerder. Iedereen moet meedenken en meewerken. En dan vergeten we er vast nog een hele hoop, maar in ieder geval de belangrijkste; de bewoner. Want zonder de burger is elke transitie kansloos.

Iedereen een stem
In deze editie vind je dus niet alleen ervaringsverhalen van woningbouwcorporaties, maar lees je ook een verhaal over een samenwerking tussen gemeente en burgers. Een huiseigenaar vertelt over het verduurzamen van het eigen huis en we zien hoe diverse ketensamenwerkingen bewoners betrekken bij het verduurzamen van sociale woningbouw. Zo veel mogelijk partijen aan het woord dus. Want zonder samenwerken komen we er niet.  
 

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren