netwerk voor professionals in de sociale woningbouw

Renda partners op de VSK

ma 3 feb 2020

De VSK beurs, die alle ontwikkelingen in de wereld van installatie toont, start morgen. Het thema van deze editie is 'Midden in de toekomst'. Want de toekomst begint vandaag. De installatiesector is in transitie en de vraag naar kennis over de ontwikkelingen en de praktische implementatie is groter dan ooit.

Ook een aantal Renda partners zijn aanwezig om hun nieuwste ontwikkelingen te presenteren. Hieronder een overzicht.

Duco – Hal 8, stand B.010

Duco presenteert onder andere de DucoBox Energy Comfort en de Duco RoofFan. De DucoBox Energy Comfort is een balansventilatietoestel met warmteterugwinning. Met een capaciteit tot 325 m3/h vormt dit de balansventilatieoplossing voor appartementen en seriematige woningbouw. De vraagsturing van de DucoBox Energy Comfort resulteert in een intelligente en energiezuinige werking. Samen met de slimme vraagsturing op basis van CO2 en vocht zorgen de dynamische luchtverdeelfilters voor een uitzonderlijk rendement. De links/rechts uitwisseling gebeurt 100% softwarematig dankzij een gepatenteerd principe van de dubbele by-pass.

De Duco RoofFan is een drukgestuurde dakventilator die zorgt voor een collectieve afvoer. De druksturing zorgt voor een perfecte verdeling van de debieten in gestapelde woningbouw. In combinatie met de Intelli Air Valve of iAV is de Duco RoofFan het eerste compleet vraaggestuurde collectief C systeem. Deze dakventilator heeft een capaciteit van 2400m³/h bij 150Pa en verbruikt dankzij de geavanceerde motor gemiddeld tot 55% minder energie. De Duco RoofFan werd specifiek ontwikkeld voor renovatie- en nieuwbouwprojecten met 6 tot 12 appartementen (3 tot 6 verdiepingen hoog).

Itho Daalderop - Hal 8, stand D.054

Itho Daalderop toont zes noviteiten. Allereerst de ‘geen gedoe’ warmtepomp HP-M 25 i, die met elk type cv-ketel en bestaande radiatoren zorgt voor gasbesparing en labelstappen. Met de speciaal ontwikkelde dakdoorvoer is deze warmtepomp makkelijk te installeren.

Ook tonen ze een installatie- en servicevriendelijke schoorsteen om het buitendeel van de HP-S lucht/water warmtepomp op het dak van woningen te plaatsen. Een esthetische oplossing, waardoor de warmtepomp niet zichtbaar is en ook het geluid nauwelijks hoorbaar is.

Met Warmtepompnet kunnen met één bodembron tot ca. vijf woningen verduurzaamd worden. En met het Multihybride systeem kunnen in de hoogbouw tot zo’n vier appartementen op één warmtepomp aangesloten worden. Twee slimme oplossingen om het verduurzamen van meerdere woningen betaalbaar te houden!

De nieuwe WTW-unit HRU 400 is de enige in de markt die op de grond geplaatst kan worden, dus ook gemakkelijk onder schuine daken. Met een capaciteit van 400 m³/h is deze unit bijzonder geschikt voor grotere woningen.

Tot slot de Service app. Hiermee wordt niet alleen de HRU 400 in bedrijf gesteld, maar kan ook de documentatie en spare parts van alle Itho Daalderop producten met één QR-code scan geraadpleegd worden.

OC Autarkis - Hal 8, stand B.085

OC Autarkis is specialist op het gebied van het verduurzamen van vastgoed en woningen op basis van faseovergangsmaterialen (Phase Change Materials oftewel PCM’s). Op de VSK presenteert OC Autarkis het PCM woonconcept, een innovatief concept dat uitermate geschikt is voor renovatie- en transformatieprojecten: gasloos wonen wordt comfortabel en betaalbaar. De vloerverwarming van REHAU wordt gecombineerd met extra buffering in PCM cassettes en een kleine warmtepompboiler zonder buitenunit. Dit levert een betaalbare, comfortabele en gasloze woning op.

De tijdelijke opslag in PCM zorgt ervoor dat er geen extreme temperatuurverschillen meer in de woning voorkomen. De koel- en verwarmingsbehoefte in de woning neemt af, er zijn kleinere technische koel- en verwarminstallaties nodig en voor bewoners wordt een lager energieverbruik gerealiseerd.

Renson – Hal 7, stand D.033

Renson toont de Waves, de eerste volautomatische decentrale ventilatie-unit met vocht, VOC- én CO2-meting op de markt. Dé oplossing als een klassiek ventilatiesysteem om praktische redenen niet mogelijk is.

Anders dan bestaande systemen, stemt de Waves het ventilatieniveau volautomatisch af op het werkelijke vochtgehalte en de geurtjes die hij de klok rond via ingebouwde sensoren detecteert. Naast de variant met een vocht- en VOC-sensor tegen geurtjes, is er ook een variant met een extra CO2-sensor beschikbaar. De geknipte oplossing om bij een totaalrenovatie waar geen ruimte is voor ventilatiekanalen tóch volautomatisch te ventileren. De Renson Waves is immers geschikt voor elke ruimte, van de keuken en badkamer tot het toilet en zelfs logeerkamers. Via de bijhorende app is de kwaliteit van de binnenlucht in een oogwenk af te lezen. Ook zelf bedienen is mogelijk wanneer nodig.

Dankzij de ingebouwde autokalibratie, in functie van de lengte en weerstand van de ventilatiekanalen, weet de Waves hoe hard het moet werken om een ruimte doeltreffend te ventileren. Dat maakt ook de installatie een fluitje van een cent. Het toestel is compatibel met alle (bestaande) ventilatiebuizen met een diameter van 100 en 125 mm.

Vaillant – Hal 7, stand B.088

Vaillant onthult tijdens de VSK zijn nieuwe monobloc lucht-water warmtepomp, de aroTHERM plus. Dankzij het natuurlijke en uitzonderlijk ecovriendelijke koudemiddel van deze warmtepomp wordt in bedrijf aanvoertemperaturen bereikt tot 75°C. Dit maakt deze pomp ideaal voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Met slechts 28 dB(A) – gemeten op een afstand van drie meter in de fluistermodus – is de nieuwe aroTHERM plus uitzonderlijk stil. Met een COP (prestatiecoëfficiënt) tot 5,4 (op basis van een buitenluchttemperatuur van 7°C en een aanvoertemperatuur van 35°C) is de aroTHERM plus extreem zuinig en efficiënt.

Het warmtepompsysteem bestaat uit een buitenunit en een compacte binnenunit met een wateropslag van 190 liter en de systeemregelaar sensoCOMFORT. Voor een hogere watervraag biedt Vaillant het hydraulisch station VWZ MEH 97 met afzonderlijke warmwateropslag. Het warmtepompsysteem is zelfs duurzamer wanneer dit wordt gecombineerd met zonnepanelen, aangezien de gegenereerde zonne-energie kan worden gebruikt voor de werking van de warmtepomp.

De warmtepomp maakt gebruik van het natuurlijke koudemiddel R290. Dit maakt niet alleen hoge aanvoertemperaturen mogelijk, maar heeft ook als voordeel dat het een zeer laag aardopwarmingsvermogen (GWP) heeft.

Reacties

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren