Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Renda-partners in de finale van De Isolatie Uitdaging

20 juni 2019

Aanstaande dinsdag is het dan eindelijk zover: de finale van De Isolatie Uitdaging. Met deze uitdaging gingen woningcorporaties Bo-Ex, Mitros en Portaal op zoek naar slimme gevelisolatie oplossingen waarmee woningen sneller, beter en goedkoper verduurzaamd kunnen worden. Renda-partners Caspar de Haan, elk®, Hagemans, SW, Talen en Wits staan in de finale.

Isoleren zonder gedoe

De oplossing van elk® en Caspar de Haan heet ISO simpel – Isoleren zonder gedoe. Met deze oplossing worden woningen van buitenaf geïsoleren in slechts één dag. Zónder aanpassingen aan gevel, dak en interieur en zónder gedoe voor de bewoners, want zij hoeven er namelijk niet voor thuis te blijven.

Co₂llectief

Renda-partners Hagemans, SW, Talen en Wits doen met de uitdaging mee onder de naam Co2llectief. Samen ontwikkelden ze Patchwork: een combinatie van Vacuüm en PIR bestaande uit kleine panelen waarmee we de woningen van binnenuit op maat isoleren. Inmeten is niet nodig en de bewoner kiest zelf de afwerking. De grootste innovatie van Patchwork is de samenwerking. De grootste winnaars: de bewoners.

Overige finalisten


De andere finalisten van De Isolatie Uitdaging zijn:

  • VolkerWessels NieuwWonen – neutraal isoleren met EWS (External Wall System)
  • QBuild en Cauberg Huygen – Quavity, na-isoleren van de spouw
  • Vesta Chemicals, Barozzi Group en Svenska Aerogel – isoleren met nanotechnologie

Wij zijn er benieuwd welke drie finalisten ieder met € 20.000,- aan innovatiegeld naar huis gaan en houden je uiteraard via Renda op de hoogte.

Reacties

Foto: De Isolatie Uitdaging
bekijk ook
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren