Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Renda Partnerdag 2021

3 augustus 2021

Hoe ga je echt verbinding aan met elkaar? Deze vraag is het afgelopen jaar, waarin we bijna alleen maar digitaal hebben vergaderd, alleen maar belangrijker geworden. Hoog tijd om hier verder mee aan de slag te gaan. Dat deden we tijdens de Renda Partnerdag op 1 juli.

Wat bepaalt nu het succes van de samenwerking? De processen, structuur en middelen zijn natuurlijk heel belangrijk. Maar het begint toch echt bij de mensen die samenwerken. Zelfinzicht is dus een belangrijke start. Door jezelf en je teamleden beter te leren kennen, samen doelen te stellen en successen te vieren kom je tot betere resultaten. De crew maakt het verschil! Marion Muller van VISA Vaart in Samenwerken nam ons mee in het belangrijkste element van samenwerken: de relatie.

Een goede relatie begint met vertrouwen, elkaar ánders leren kennen, waardering hebben voor elkaar en je kwetsbaar durven opstellen. Daarnaast is het belangrijk dat iedereen zijn mening mag uitspreken en dat je onderlinge verschillen kunt overbruggen. Ook het maken van heldere afspraken en het zorgen voor effectieve communicatie is belangrijk. Wat verwacht je wanneer van elkaar. Tot slot is het goed om doelen te stellen en je als team te verbinden aan deze doelen.

Na deze korte presentatie was het tijd voor actie! Tijd voor de deelnemers om zichzelf te leren kennen. Ze begonnen met een simpele oefening: schrijf je naam op. Vervolgens moesten ze hun naam opschrijven met hun andere hand. Dat was natuurlijk een stuk moeilijker. Deze oefening liet zien dat iedereen bepaalde voorkeuren heeft, zo ook in zijn manier van werken, communiceren en ga zo maar door. Na dit mooie inzicht vulden de deelnemers een korte vragenlijst in op basis van de Myers-Briggs Type Indicator®. Zo ontdekte iedereen wat voor type persoon hij of zij is. Na een korte uitleg over de verschillende types deed Marion nog een mooie oefening met de deelnemers om te laten zien dat je elkaar nodig hebt om goed te kunnen samenwerken.

Televisie
Na een korte pauze nam Armando de Boer, regisseur van onder andere Heel Holland Bakt en Boer zoekt vrouw, nam ons mee in zijn wereld. Hij vertelde dat hij met zijn programma’s een belevenis probeert te creëren. Buiten de mensen die je in beeld ziet, is er ook nog een hele crew betrokken bij de productie. Zo staan er bij de speeddates van Boer zoekt vrouw zo’n 50 mensen buiten beeld. Op sommige momenten staan er 10 camera’s naast elkaar opgesteld die elk iets anders in beeld brengen. De deelnemers, die zenuwachtig zijn voor hun speeddate, maar ook de kijker mag dit echter niet voelen. Het is dan ook heel belangrijk om een goede sfeer te creëren op de set.

Het belangrijkste doel van Boer zoekt vrouw is dan ook de boer helpen om de liefde te vinden. Het maken van mooie televisie komt pas op de tweede plaats. De crew komt letterlijk bij de boer thuis en past zich aan aan de behoefte van de mensen voor de camera. Soms blijven ze op afstand, andere keren maken ze even een praatje met de deelnemers. Hierdoor leert iedereen elkaar goed kennen en kan iedereen zichzelf zijn, voor én achter de camera. Voor een succesvolle samenwerking is er 100% begrip nodig van en voor elkaar, ook in de televisiewereld. Voor de deelnemers gaf dit een mooi inzicht vanuit een andere branche.

De dag werd afgesloten met een heerlijke barbecue waarbij partners eindelijk weer eens live met elkaar konden bijkletsen.

Meer weten?
Wil jij ook meer inzicht krijgen in jezelf en je teamleaden of ketenpartners, om zo de samenwerking te verbeteren? Renda kan een op maat gemaakte masterclass voor je ontwikkelen. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op via 0730-2051010.

Reacties

Renda ©2021. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren