Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Events

Renda Online | Bewonersparticipatie

Besloten Renda event 8 juni 2023

Begin 8 juni je dag weer goed met een kop koffie en een half uurtje Renda. Deze online bijeenkomst is onderdeel van een 4-delige serie online bijeenkomsten van elk een half uur van 9 tot half 10. Elke sessie heeft een ander thema.

In deze online bijeenkomst ‘Bewonersparticipatie’ duiken we in gebiedsontwikkeling ‘Knoop XL’ in stationsgebied Eindhoven. Een gebied wat gigantisch gaat groeien. De vraag is vooral; waar moet je beginnen als je ‘uit het niks’ gaat ontwikkelen, hoe neem je daar de buurt en (toekomstige) bewoner in mee? Wikke Peters neemt ons mee in hoe je aan de slag gaat met de participatie in een nu nog groot abstract verhaal.

Wikke werkt, naast dat ze heel veel voor Renda doet, bij CKE. CKE is hét Centrum voor de Kunsten in Eindhoven. CKE wil dat alle inwoners van Eindhoven en omgeving de kans krijgen om kunst en cultuur te beoefenen en te beleven. En die creativiteit zetten ze vaak in bij (bewoners)vraagstukken vanuit gemeenten en corporaties. Altijd creatief, uitdagend en verbindend.

De skyline van Eindhoven gaat heel anders worden. ‘Knoop XL’ is de ontwikkeling van het hele stationsgebied in Eindhoven. Waarbij ze flink de lucht in gaan om antwoord te kunnen geven op de toenemende woningnood. Een gebied waar nu 200 mensen wonen, moet straks huisvesting bieden aan zo’n 15.000 bewoners.

 
Nu is CKE samen met een van de projectontwikkelaars aan het pionieren om vanuit de creatieve invalshoek mensen te gaan betrekken in de ontwikkeling van dit gebied. Hoe betrek je niet alleen de aanliggende (kwetsbare) buurt maar hoe haak je ook de toekomstige bewoner aan die je nu nog niet kent?

Een zoektocht naar:

  • Hoe neem je bewoners mee in een nu nog groot abstract verhaal?
  • Hoe krijg je input van bewoners die nu nog ongrijpbaar zijn?
  • Waar vind je de doelgroep bewoners, wie denk je dat er gaat wonen en hoe kun je ze in het project betrekken? Rekening houdend met de huidige omgeving, de internationale (studenten)stad, streven van minimaal 20% sociale huur en het maatschappelijke stuk van dak/thuislozen.
  • Waar vind je mensen die hier over (willen) meedenken?
  • Wie betrek je en waar zijn mogelijke bezwaren?
  • Hoe haak je mensen aan waar nu nog niemand woont?

Aanmelden
Aanmelden is mogelijk via onderstaand formulier. Heb je vragen of lukt het inschrijven niet? Stuur dan een mailtje naar aanmeldingen@aeneas.nl of bel 073-2051010, dan maken wij je inschrijving(en) in orde.

 

details

Datum & tijd

Donderdag 8 juni 2023
9.00 - 9.30uur


Onderwerp

Bewonersparticipatie 'Knoop XL'


Locatie

Online


Kosten

Gratis voor partners en leden met een compleet lidmaatschap

In samenwerking met

CKE
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren