Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Events

Renda Event | Bewonersparticipatie

Open Event 14 december 2023

Laat je meenemen in een participatievraagstuk bij een nog te ontwikkelen gebied: Knoop XL in stationsgebied Eindhoven.

Een gebied wat gigantisch gaat groeien. De vraag is vooral; waar moet je beginnen als je ‘uit het niks’ gaat ontwikkelen, hoe neem je daar de buurt en (toekomstige) bewoner in mee? Wikke Peters, van CKE neemt ons 14 december graag mee in hoe je aan de slag gaat met de participatie in een nu nog groot abstract verhaal.

Wikke werkt, naast dat ze heel veel voor Renda doet, bij CKE. CKE is hét Centrum voor de Kunsten in Eindhoven. CKE wil dat alle inwoners van Eindhoven en omgeving de kans krijgen om kunst en cultuur te beoefenen en te beleven. En die creativiteit zetten ze vaak in bij (bewoners)vraagstukken vanuit gemeenten en corporaties. Altijd creatief, uitdagend en verbindend.

De skyline van Eindhoven gaat heel anders worden. ‘Knoop XL’ is de ontwikkeling van het hele stationsgebied in Eindhoven. Waarbij ze flink de lucht in gaan om antwoord te kunnen geven op de toenemende woningnood. Een gebied waar nu 200 mensen wonen, moet straks huisvesting bieden aan zo’n 15.000 bewoners.

Nu is CKE samen met projectontwikkelaar VanWonen aan het pionieren om vanuit de creatieve invalshoek mensen te gaan betrekken in de ontwikkeling van dit gebied. Hoe betrek je niet alleen de aanliggende (kwetsbare) buurt maar hoe haak je ook de toekomstige bewoner aan die je nu nog niet kent?

Een zoektocht naar:

  • Hoe neem je bewoners mee in een nu nog groot abstract verhaal?
  • Hoe krijg je input van bewoners die nu nog ongrijpbaar zijn?
  • Waar vind je de doelgroep bewoners, wie denk je dat er gaat wonen en hoe kun je ze in het project betrekken? Rekening houdend met de huidige omgeving, de internationale (studenten)stad, streven van minimaal 20% sociale huur en het maatschappelijke stuk van dak/thuislozen.
  • Waar vind je mensen die hier over (willen) meedenken?
  • Wie betrek je en waar zijn mogelijke bezwaren?
  • Hoe haak je mensen aan waar nu nog niemand woont?

8 juni hebben we in een online bijeenkomst al een klein voorproefje gehad over gebiedsontwikkeling 'Knoop XL'. Mocht je er bij zijn geweest of juist gemist hebben, in beide gevallen is het interessant om 14 december aan te sluiten.

Aanmelden
Meld je aan via onderstaand formulier. Deelnamekosten bedragen €125 voor partners en leden met een compleet lidmaatschap en €175 voor niet-leden. Heb je vragen of lukt het inschrijven niet? Stuur dan een mailtje naar aanmeldingen@aeneas.nl of bel 073-2051010, dan maken wij je inschrijving(en) in orde.

Annuleringsvoorwaarden
Tot vier weken voor aanvang kun je kosteloos annuleren. In geval van annulering tussen vier en twee weken voor aanvang betaal je 50% van het inschrijfgeld. Bij annulering binnen twee weken voor aanvang wordt het volledige inschrijfgeld in rekening gebracht. Jouw plaats mag altijd door een vervanger worden ingenomen.

details

Datum & tijd

Donderdag 14 december 2023
10.30 - 14.30 uur


Onderwerp

Bewonersparticipatie 'Knoop XL'


Locatie

De Vierlander, Eindhoven


Kosten

€ 125 voor partners en leden met een compleet lidmaatschap / € 175 voor niet-leden.

In samenwerking met

CKE, gemeente Eindhoven en projectontwikkelaar VanWonen
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren