netwerk voor professionals in de sociale woningbouw

Besloten Renda eventRenda bustour Akkerwinde + Albert Schweitzerflat

10 oktober 2019

Niet één, maar twee interessante projecten bezoeken. Dat gaan we doen op 10 oktober. Een heuse Renda bustour, in samenwerking met Renda-partners Giesbers Rotterdam en Sto Isoned.

Akkerwinde, Alphen aan den Rijn
Aan de rand van volksbuurt Zegersloot in Alphen aan den Rijn ligt de Akkerwinde. In opdracht van woningcorporatie Woonforte worden hier 199 woningen voorzien van een nieuwe schil met een flink pakket aan maatregelen, waaronder dakisolatie, vloerisolatie, nieuwe gevels, triple glas en mechanische ventilatie met warmteterugwin-installatie. Ook krijgt elk dak 14 zonnepanelen. Het is de grootste renovatie voor Woonforte tot nu toe. Uitvoering van de werkzaamheden is in handen van Willems Vastgoedonderhoud.

Samen met een klankbordgroep van bewoners ontwierp Bloemen Architecten het nieuwe gevelbeeld. De onderste woonlaag is voorzien van minerale steenstrips van Sto Isoned in een polymetrisch verband, de bovenste woonlaag is stucwerk. Doordat deze geveldelen in de fabriek worden gemaakt, kan het project sneller uitgevoerd worden waardoor de bewoners minimale overlast hebben van de renovatie. De kopgevels worden op traditionele wijze geïsoleerd en voorzien van minerale steenstrips, waardoor de bijzondere architectuur van de straat wordt behouden.

Albert Schweitzerflat, Rotterdam Ommoord
Giesbers Rotterdam voert in opdracht van Woonstad Rotterdam de verduurzaming en het groot onderhoud van de Albert Schweitzerflat in Rotterdam Ommoord uit. De flat van 14 verdiepingen met in totaal 175 woningen, wordt in bewoonde staat grootschalig aangepakt en losgekoppeld van het gasnet. Dit is in deze cluster de vierde en laatste ERA-flat, waarmee in totaal 700 woningen aardgasvrij en verduurzaamd zijn.

De werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit het energiezuiniger maken van de woningen door het beter isoleren van de gevels en het plafond van de bergingen. Het energielabel van de woningen stijgt hierdoor van E/F naar A. De gevel wordt geïsoleerd, de balkons en de galerijen opgeknapt. Ook het centrale trappenhuis, de algemene ruimtes en de entree krijgen een nieuwe uitstraling, naar het ontwerp van A3 architecten. Verder krijgen alle woningen een individuele aansluiting op het warmtenet, met warmte uit de Rotterdamse haven, en een keuken met inductiekookplaat op elektriciteit. Daarnaast worden in de huurwoningen grotendeels de badkamers en toiletten vervangen.

details

  • In samenwerking met Giesbers Rotterdam en Sto Isoned
  • Kosten Gratis voor partners en leden met een compleet lidmaatschap

Aan- of afmelden voor dit event?

Copyright 2019 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren