netwerk voor professionals in de sociale woningbouw

Nieuw: De Renda Podcast

di 1 okt 2019

Vandaag, 1 oktober, markeert een nieuw moment in de groei van Renda. We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om onze leden met elkaar te verbinden en onderlinge kennisuitwisseling te stimuleren. En onze eigen podcast ligt precies in deze lijn.

Op het moment dat je meer met elkaar moet gaan samenwerken, helpt het gigantisch als je elkaars denkwijze nog beter begrijpt. Daarom gaan we in gesprek met onze kennispartners over persoonlijke achtergrond, intrinsieke motivatie, drijfveren en dilemma’s. Wat zorgt voor interessante gesprekken tussen de kennispartner en onze host Evamarije Smit.

We lanceren de podcast vandaag met een knal! Maar liefst 5 inspirerende afleveringen hebben we vandaag online gezet. Tot aan Kerstmis komt er vervolgens elke dinsdag een nieuw gesprek online. Abonneer je op onze podcast om geen enkele update te missen. Toegang tot de podcast is voor iedereen gratis!

Hoe te luisteren?

Onze podcast is op tal van verschillende platforms te beluisteren, waaronder Spotify en Apple Podcasts. Via onderstaande knoppen kom je direct bij onze podcast terecht.

Ook op platforms als Google Podcasts, Breaker, Overcast, Pocket Casts, RadioPublic en Stitcher is onze podcast te beluisteren.

We zijn erg benieuwd wat je van de podcast vindt. Schroom niet om je ongezouten mening aan ons te laten weten! Dat kan je doen door te mailen naar e.smit@aeneas.nl.

Bart Peters | Rol van de leverancier

Bart Peters, commercieel directeur van Fakro, over het ondernemers gezin waarin hij opgroeide, het faillissement en de grote gevolgen voor hem persoonlijk. Na tien jaar timmerman te zijn geweest in de bouw, verlangde hij weer naar een commerciële functie. 'Mijn rol als leverancier in de keten is in mijn beleving heel erg veranderd en dat heeft mijn werk alleen maar interessanter gemaakt.'

Aflevering 7: Cas de Haan | Persoonlijke drijfveren

Cas de Haan, directeur van Onderhoud & Renovatie Caspar de Haan vertelt over de transitie die hij de afgelopen anderhalf jaar persoonlijk heeft doorgemaakt. 'Ik heb serieus onderzocht of ik dit nog wel wilde. Ik heb me even helemaal gericht op mezelf en een hele reis gemaakt. Wat past bij mij, waar krijg ik energie van? Dat weet ik nu.' 

Aflevering 6: Hassan Najja & Tinka de Rood | Hokjesdenken

Hassan en Tinka over de samenleving die gedomineerd wordt door 'hokjesdenken'. Deze polarisatie baart Hassan zorgen en hij ziet Tinka van Rood, directeur-bestuurder van woningstichting Trivire, als hoopgevend voorbeeld van iemand die met natuurlijk leiderschap tegenwicht biedt aan die polarisatie. Een mooi persoonlijk gesprek met twee mensen die proberen op te komen voor iedereen voor wie dat niet zo vanzelfsprekend is. 

Aflevering 5: Marije Eleveld | Maatschappelijke Impact

Marije Eleveld, nu twee jaar directeur-bestuurder van Boex, is jong, ambitieus en ervaringsdeskundige; als 18-jarige woonde ze enkele jaren in een corporatiewoning in Ede waar ze opgroeide en later wethouder was. In haar huidige functie wil ze van betekenis zijn: “Als directeur zit ik echt in de leefwereld van mensen en hoop een bijdrage te leveren aan misschien wel het belangrijkste voor mensen: betaalbaar wonen”.

Aflevering 4: Mildred Hermsen | Dienend leiderschap

Mildred Hermsen, manager Ontwikkeling bij Kleurrijk Wonen over haar persoonlijke groei (loslaten!), dienend leiderschap en hoe de corporatie steeds meer investeert in het persoonlijk contact met haar huurders. “Dit gesprek is een mooi voorbeeld. Vroeger zou ik me helemaal hebben ingelezen, nog beleidsstukken hebben meegenomen enzovoort maar nu breng ik alleen mezelf mee. Daar vertrouw ik op”.

Aflevering 3: René Scherpenisse | De corporatie sector

Rene Scherpenisse, directeur-bestuurder van Tiwos, over zijn jeugd in Tilburg (opgegroeid in een corporatiewoning) en het bestaansrecht van corporaties. “We zijn een soort Greenpeace van de woningmarkt”.

Aflevering 2: Joost Stemkens | Wijkidentiteit

Joost Stemkens, oprichter van Fier Dakcontrol, over bierdrinken op zolder, zijn roots, de identiteit van een plek en hoe je groepen mensen in beweging krijgt. Met Cassade gaat hij een pilot starten om mensen in een wijk in Waalwijk weer bij elkaar te brengen, door het veranderen van hun omgeving. “Iedereen wordt er beter en gelukkiger van als je contact hebt met de mensen waarmee je een omgeving deelt”.

Aflevering 1: Ronald Camstra | Samenwerken

Ronald Camstra, directeur Wonen bij Pré Wonen, over zijn eigen buurtje (gemengd wonen), zijn nieuwe baan in Haarlem en samenwerken. “Mijn nieuwe functie is erop gericht om het echte, goede gesprek te voeren”.

Reacties

Bart - WonenBreburg 09 oktober 2019 22:06

Heerlijk te luisteren naar de podcast met Joost Stemkes, vol enthousiasme. Hij weet de verbinding te leggen tussen onderhoud en leefbaarheid door wijken hun eigen identiteit te geven en te laten behouden.

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren