Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Passie voor het vak

25 februari 2021

In 1998 begon Joey van Dijk bij Talen Vastgoedonderhoud als leerling-schilder. Hij weet zijn eerste klus nog als de dag van gisteren: het schilderwerk bij het Meander Ziekenhuis in Amersfoort. Een mooi, groots project om als leerling in mee te draaien. Nu geeft Joey zijn kennis door aan leerling Delano Khedo.

Tekst: Renske Landeweerd

Nadat Joey zijn schildersopleiding afrondde ging hij in vaste dienst bij Talen Vastgoedonderhoud. Joey wilde zich na een paar jaar verder ontwikkelen tot teamleider. Hij kreeg de kans een opleiding te doen en werd, als één van de jongsten ooit, teamleider schilder bij Talen. Iets wat hij nu alweer dertien jaar doet.

Kennisdelen

Als je je vak goed verstaat, is het erg mooi om je kennis en kunde te delen. Daar stond Joey ook positief tegenover. Niet voor niets koos hij ervoor om de opleiding tot leermeester schilder te volgen. Inmiddels heeft hij al zes leerlingen begeleid. Er is volgens hem niets mooier dan het overbrengen van je passie en je leerlingen laten inzien dat je iets kunt bereiken als je jezelf continu ontwikkelt.

Waar het vijf jaar geleden nog rustig was als het ging om nieuwe aanwas bij schildersopleidingen, neemt het aantal aanvragen van leerlingen tegenwoordig fors toe. Delano koos er bewust voor om bij dit familiebedrijf het vak te gaan leren. Het leek hem een mooie organisatie om stage te lopen, mede door de goede verhalen die hij hoorde van andere Talen-collega’s uit Kampen. En er kleefde nog een extra voordeel aan: hij kon meerijden met Joey!

Schildertechnieken

Bij Talen krijgt Delano het schildersvak stap voor stap onder de knie. Joey wil in dit tweejarige leertraject in ieder geval de verschillende schildertechnieken en bewerkingen overbrengen. Er zit bijvoorbeeld een verschil tussen het werken met synthetische of watergedragen verf. Het maakt ook uit of je binnen of buiten staat te schilderen. Als Delano straks klaar is met zijn leertraject, vindt Joey het belangrijk dat hij overal inzetbaar is. En dat hij net zoveel passie voor het vak heeft gekregen!

Ondanks dat Delano nog relatief kort aan de slag is, is hij blij met zijn keuze voor zowel het schildersvak als het leerbedrijf. Op zijn eerste werkdag lag er een ontwikkelingsmap, Talen-werkkleding en eigen gereedschap voor hem klaar. Hierdoor voelde hij zich meteen welkom, gewaardeerd en onderdeel van het team.

Talen Academie

Uitgeleerd ben je nooit. Zo behaalde Joey afgelopen jaar zijn diploma voor elementaire bouwkunde aan de Talen Academie, waarmee hij zijn eerste stap zette om in de toekomst wellicht uitvoerder te worden. En hoe is dat voor Delano? Hij begint net met het schildersvak, maar sluit een toekomst als leermeester zeker niet uit. Het enthousiasme dat Joey overbrengt blijkt aanstekelijk te zijn.

Reacties

Joey samen met zijn leerling Delano. Beeld: Renée Krijgsman Fotografie
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren