Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Overhandiging eerste exemplaar Toolkit Duurzame Kantoren op PROVADA 2009

Feestelijke netwerkborrel ter ere van unieke samenwerking tussen markt en overheid 8 juni 2009

Op 16 juni verschijnt de Toolkit Duurzame Kantoren. Dat laten we niet ongemerkt voorbij gaan. Op 16 juni 2009 organiseren de initiatiefnemers van het boek een bijeenkomst tijdens de PROVADA 2009; een netwerkborrel waar zowel de uitgever, als de auteurs en andere betrokkenen aanwezig zijn om het glas te heffen op deze unieke publicatie.

Samenwerking tussen markt en overheid

Een uniek element van deze toolkit zit in de samenwerking tussen de markt en de overheid bij de totstandkoming van het boek. Het initiatief is ontstaan vanuit de markt (Projectgroep DEPW), maar daar werd al in een vroeg stadium de overheid, zijnde de RGD en SenterNovem, bij betrokken. De aangekondigde aanscherping van de energieprestatie van gebouwen, tot CO2 ?neutraal in 2020 en de toenemende vraag n

aar ?duurzame? kantoren, was voor de markt de aanleiding om met de Toolkit de nu beschikbare kennis op dat gebied te ontsluiten.

 

Daarnaast speelt dat overheden te beschouwen zijn als de grootste afnemer van kantoorruimte in Nederland en zij hebben aan de Tweede Kamer toegezegd dat ze per 2010 ?duurzaam gaan inkopen?. Daarvoor is het essentieel dat de markt ook in staat is om aan die vraag te voldoen. De Toolkit is daarbij een hulpmiddel. De bijeenkomst op 16 juni staat daarom dan ook in het teken van de gezamenlijke inspanning om de ambitieuze energie?doelstellingen te gaan halen.

 

De netwerkborrel begint om 17.00 uur in de Founders Lounge (hal 10), in het kenniscafé van SenterNovem, op de PROVADA 2009 in de RAI. Om 17.30 uur wordt het eerste exemplaar van de Toolkit Duurzame Kantoren officieel overhandigd door Peter Noordanus van AM.

 

De netwerkborrel is voor iedereen toegankelijk, mits u een toegangskaart voor de PROVADA in uw bezit heeft.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren