Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Oproep: kijk om naar de eenzamen!

15 december 2020

Door corona is het leven van veel mensen een stuk eenzamer geworden. Iedereen voelt zich beperkt in zijn doen en laten. Nik van Hoogstraten weet als geen ander hoe het is om te leven met een beperking. In een open brief doet hij een oproep om in deze tijd eens om te kijken naar een ander en het gesprek aan te gaan met mensen die eenzaam zijn.

Het coronavirus houdt Nederland al negen maanden in zijn greep. Mensen moeten thuiswerken, mogen slechts in beperkte kring samenkomen en knuffelen voelt als iets uit een ver verleden. Het gevolg: veel mensen komen nauwelijks de deur uit. Zeker met de feestdagen voor de deur een lastige situatie.

Beperkt

“We ervaren nu allemaal hoe het is om beperkt en eenzaam te zijn.” Aan het woord is Nik van Hoogstraten. Op 2-jarige leeftijd liep hij een hersenvliesontsteking op, met Niet Aangeboren Hersenletsel en een lichte vorm van epilepsie tot gevolg. Nik weet dus als geen ander hoe het is om beperkt te zijn en het gevoel te hebben er niet bij te horen. Dat kan anders, dacht hij en zo ontstond Stichting Raket, dat zich inzet voor een inclusieve samenleving waarin iedereen mag meedoen.

Open brief

“Hoe is jouw leven nu? Ik vind het verstikkend, de eenzaamheid bekruipt me”, vertelt Van Hoogstraten in een open brief aan Nederland. Met deze open brief wil hij zijn stem laten horen. Nik doet dan ook een dringende oproep. “Kijk om je heen. Zie je iemand zoals ik? Eenzaam. Beperkt. Ga het gesprek aan. Bel naar die vriend van vroeger. Stuur je tante een berichtje. Klop aan bij je buurman. Kijk om naar de eenzamen op straat.”

Nik hoopt dat deze moeilijke tijd een gemeenschappelijke ervaring oplevert die iedereen dichter bij elkaar brengt. Zijn droom: een wereld waarin iedereen mee mag doen! Bekijk hieronder zijn oproep aan Nederland.

Stichting Raket

Stichting Raket brengt talenten met een arbeidsbeperking, werkgevers, overheid en media bij elkaar. De stichting werkt ook aan het empoweren van mensen met een beperking. Door op de eerste plaats als mens met elkaar in gesprek te gaan, kan er optimaal gebruik gemaakt worden van elkaars ervaringsdeskundigheid. Meer informatie is te vinden op www.raket.info.

Reacties

Renda ©2021. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren