netwerk voor professionals in de sociale woningbouw

Besloten Renda eventOp naar een toekomstbestendige woningvoorraad

18 april 2019

De energietransitie in de sociale woningvoorraad vraagt om innovatieve oplossingen. Om partijen die durven te ontwikkelen, samenwerken en fouten maken. Om zo antwoord te geven op de vragen die nu gesteld worden in de sector. Niet alleen op het gebied van de energietransitie, maar ook op thema’s als circulariteit, betaalbaarheid en gezondheid.

Al deze onderwerpen spelen mee bij het toekomstbestendig maken van de woningvoorraad. Sterker nog: je kunt er tegenwoordig onmogelijk vanuit één invalshoek naar kijken. Dat beseften ook Renda-partners OC Autarkis, Renson, Sto Isoned, Kawneer, Orly & Endevoets. Samen met Pilkington Glas kwamen ze op het idee om een concept te bedenken voor het verduurzamen van de bestaande woningbouw: Woning R. De eerste stap is de ontwikkeling van twee demohuisjes, waarbij innovatieve oplossingen op verschillende manieren met elkaar vergeleken worden.

Integraal kijken naar het verduurzamen van de bestaande woningbouw. Daar gaat het de partners om. Samenwerking is belangrijk. En daarom nodigen ze het Renda-netwerk uit om gezamenlijk verduurzaming vanuit verschillende kanten te belichten.

Joost de Bruin van Boost Herontwikkeling verbaast zich over de hoeveelheid aan informatie die er te vinden is over duurzaamheid. Op dit moment is hij bezig met herbestemming en transformatie van de Dongecentrale, de voormalige kolencentrale die hij hoopt te transformeren in een duurzame energiecentrale.

Volgens De Bruin moeten we terug naar de essentie. “Een zoektocht op Google op het woord duurzaamheid levert meer dan € 14 miljoen hits op.” Tijdens het Rendakaffee: op naar een toekomstbestendige woningvoorraad vertelt De Bruin glashelder en in zes stappen wat verduurzamen eigenlijk betekent, wat de hedendaagse mogelijkheden zijn en welke ontwikkelingen de komende 50 jaar van belang zijn.

details

  • Tijd 18 april, 14.00u - 17.00u
  • In samenwerking met OC Autarkis, Renson, Sto Isoned, Orly & Endevoets, Kawneer en Pilkington Glas.
  • Kosten Gratis voor partners en leden.

Programma

  • 13.00 uurInloop
  • 16.30Afsluiting en borrel

Aan- of afmelden voor dit event?

Copyright 2019 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren