Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Zonnestroomsysteem zonder subsidie

8 juni 2010

De beschikbaar gestelde subsidie voor zonnestroomsystemen is bij de intekening op 31 mei direct een paar honderd keer overtekend. Dat houdt in dat velen geen subsidie zullen krijgen om te investeren in een duurzaam zonnestroomsysteem. Een groep ondernemers zag dit echter aankomen en heeft een product gepresenteerd waarbij iedereen met een geschikt dak nu al gebruik kan maken van de duurzame uitstraling van een zonnestroomsysteem op zijn eigen dak.

In dit concept, Pure Solar genaamd, investeert een aan Bloom Energy gelieerde onderneming in een compleet  zonnestroomsysteem op het dak van een klant. Het zonnestroomsysteem bestaat uit 48 zonnepanelen die samen zo’n 8.500 kWh per jaar opwekken. Deze schone zonnestroom is voor de klant, hij hoeft dit dus niet meer in te kopen bij zijn energiebedrijf en dat resulteert in een leuke besparing op zijn energienota. Tevens wordt er een LCD-scherm geplaatst waaraan medewerkers, klanten en bezoekers kunnen zien dat deze organisatie heeft gekozen voor een duurzame energievoorziening. Ook geeft dit scherm de prestaties van het zonnestroomsysteem weer.

Bloom Energy vraagt hiervoor een vaste vergoeding van €5.000,- per jaar. Hiervoor wordt door middel van een recht van opstal een turn-key zonnestroomsysteem op locatie opgeleverd. Na tien jaar kan de klant het zonnestroomsysteem voor een klein bedrag overnemen. Het systeem zal daarna nog zo’n 15 tot 25 jaar lang zonnestroom voor de klant produceren.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren