Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Woningtypes Empty Nesters

24 maart 2011

Vijf architecten hebben in opdracht van de SEV plannen ontwikkeld om woningen van de zogenoemde Empty Nesters voor te bereiden op een nieuwe levensfase. Met de ontwerpen van de architecten wil de SEV de mogelijkheden laten zien van verbouwingen die gericht zijn op de toekomst, comfort bieden en verhuizing naar een zorginstelling uitstellen.

De doelgroep zijn woningeigenaren 55+, in de overgang naar de levensfase waarin de kinderen uit huis zijn en men grotendeels stopt met werken. De vijf architecten ontwierpen verschillende woningtypes voor de SEV (Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting).

De Verbinding - De Rijp, klein rijtjeshuis uit jaren 80, architect Bastiaan Jongerius - Bastiaan Jongerius ArchitectenBreda - Prinsenbeek, naoorlogs wat ruimer rijtjeshuis, architect Rocco Reukema - 2by4-architectsDe Bilt - Bilthoven, galerijflat uit jaren 60, architect Ilse Panis - Interieuratelier PanisDidam - Westervoort, vooroorlogse twee-onder-een-kapwoning, architect Marie-José van Hekke - Concept&ImagesPeel en Maas - Helden, drive-in woning uit jaren 70, architect Hein-Jan Geerdin - Project DWG

Opnamen projecten

Proeftuinen

De SEV wil projecten uit het programma Proeftuinen Woonservicegebieden stimuleren om over te gaan tot uitvoering. Daarom krijgen de eerste vijf projecten uit de Proeftuinen die een Empty Nest verbouwing gaan uitvoeren, een bijdrage van de SEV in de architectenkosten. Meer informatie over Proeftuinen Woonservicegebieden is te vinden via de SEV.

Bron: SEV

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren