Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Woningfinanciering door bank en corporatie

4 april 2012

Ruim 50 huurwoningen in de nieuwe woonwijk Het Plateel in Purmerend worden met financiële steun van ASN Bank gerealiseerd. De woningen zijn onderdeel van een woonwijk die in totaal 144 woningen en appartementen telt.

De financiering van de woningen gebeurt in samenwerking met woningcorporatie Wooncompagnie. ASN Bank draagt een bedrag bij van 7 miljoen euro. De ruim 50 woningen zijn duurzaam gebouwd en voorzien van energielabel A. Voor zowel de bank als de woningcorporatie past de financiering van de woningen binnen de duurzame doelstellingen die zij hebben. De corporatie stelt onverminderde aandacht te hebben voor het verantwoord omgaan met grondstoffen en energie, en werkt aan diverse energiebesparende projecten.

ASN op woningmarkt

Bij de keuze van investeringen richt ASN Bank zich op de vraag wat er nodig is om de duurzame wereld van de toekomst te realiseren, zo stelt de bank. Dat zijn bijvoorbeeld zorginstellingen, verantwoord waterbeheer, onderwijs, duurzame energie en goede, betaalbare woningen. De bank is van mening dat in de duurzame samenleving van de toekomst goede, betaalbare, energiezuinige woningen nodig zijn.

In de toekomst wil de bank zich verder ontwikkelen op de woningmarkt, die de sociale en duurzame (energie)doelstellingen van de bank combineert. Als voorwaarden voor financiering in deze sector stelt ASN dat de woningen minimaal energielabel A moeten hebben, en dat er kredietwaardige samenwerkingspartners zijn.

De woningen zijn onderdeel van de nieuwe woonwijk Het Plateel, die zich vlakbij het centrum van Purmerend bevindt. Wooncompagnie exploiteert 13.000 woningen in Noord-Holland en boven het Noordzeekanaal.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren