Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Winnaars BouwTalent Award

16 februari 2011

De winnaars van de BouwTalent Award 2010/2011 zijn bekend. Christopher Pekel van Hanzehogeschool Groningen won in de categorie hbo Bouwkunde. De groep Ahmed Affifi, Nick Koole, Niels Plaisier, Bob de Roest en Mitchell Wouters van het Da Vinci College in Dordrecht hadden het beste ontwerp van de mbo Bouwkunde-inzendingen. De publieksprijs ging naar Carlo Laatst van Hogeschool Utrecht.

De prijswinnaars zijn bekendgemaakt tijdens de Internationale BouwBeurs. Minister van OCW Marja van Bijsterveldt, voorzitter van hbo-raad Guusje ter Horst en voorzitter van Bouwend Nederland Elco Brinkman reikten de prijzen uit. Voor de winnaars in de categorieën hbo en mbo Bouwkunde was dit een bedrag van 1500,- euro. De publieksprijs, die de meeste stemmen van het beurspubliek kreeg, ontving een iPad.

De BouwTalent Award is een prijsvraag voor mbo- en hbo-studenten. Zij kregen de opdracht om levensloopbestendige woningen te ontwerpen. Hiermee namen zij eerst deel aan regionale voorronden, waarna de winnaars zich kwalificeerden voor de landelijke finale op 10 februari tijdens de BouwBeurs.

Doel

BouwTalent Award is opgericht door Bouwend Nederland, om een brug te slaan tussen de opleidingen en het bedrijfsleven. Het bedrijf wil met name de instroom van praktijkgerichte studenten met een bouwopleiding op de arbeidsmarkt bevorderen. Zo hoopt het te bewerkstelligen dat er meer afgestudeerden beschikbaar komen voor kaderfuncties bij bouwbedrijven en bouwgerelateerde afdelingen bij overheden.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren